Dinsdagavondduik : Nionplas

Date/Time
Date(s) - 16/04/2024
19:00 - 21:30

Location
Nionplas

Categories

Kaart wordt geladen...

Het duikteam duikt iedere dinsdagavond in de regio Den Bosch.

Er wordt standaard 1 uur gedoken. Daarna is er tijd om even gezellig na te kletsen over de duik.

Deze avond zal er worden gedoken bij de Nionplas.

We verzamelen ons om 19:00 uur op locatie.
De Nionplas te Raamsdonksfeer is gelegen aan de Oosterhoutseweg vlakbij de watertoren. Het is een plas die doorgaans het gehele jaar veel te bieden heeft. De plas is een mooie plek om een eerste verkenning te maken in zoet water. De duiklocatie kent ook namen als Surfplas, Zandput, Put van Raamsdonksfeer en zelfs Watertoren naar de kenmerken van de watertoren in de buurt. De Nionplas is zeer geschikt voor opleidingen en nachtduiken. In de weekenden kan het er erg druk zijn.

Einde van de duik tot ongeveer 21:30 uur.

Bij te weinig aanmeldingen, minder dan 2 personen, zal de duik niet doorgaan en zal dit vermeld worden in de app. Ook bij slecht weer wordt dit gemeld in de app.

Brevet: Open Water Diver

In de plas vind je naast vele snoeken ook voorns, karpers en paling. Er zijn zelfs enkele schildpadden aanwezig. De zoetwaterplas heeft mooie prachtig begroeide oevers en mooie onderwaterbiotopen waar deze verschillende soorten vis verscholen zit. Bij de, in het water hangende boomkruinen aan de oostkant, kun je grote snoeken spotten. Het zicht is meestal redelijk tot goed. De plas is erg universeel en geschikt voor alle duikers. Alleen in de winters zul je moeten afdalen naar de diepere gedeelten van 20 à 22 meter om de vissen te zien. De diepte van de zoetwaterplas is ongeveer 22 meter.

Voor meer informatie over de duiklocatie, klik op Location en je komt op een nieuwe pagina, inclusief een link naar Duikersgids. Hier vind je allerlei informatie over de locatie en logs van collega duikers.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.