Waarom les bij Herman Lieven? - Herman Lieven duikschool & duikwinkel in 's-Hertogenbosch

Waarom les bij Herman Lieven?

Iedere duikschool zegt dat ze betrokken zijn bij hun cursisten, dat de instructeurs heel goed zijn, dat alle medewerkers enthousiast zijn en dat veiligheid hoog in het vaandel staat. Als klant verwacht je ook niet anders.

Wat doen wij bij Herman Lieven waardoor wij met kop en schouders uitsteken boven andere duikscholen? We leggen het graag uit door een aantal voorbeelden.

Veiligheid

 • Wanneer je leert duiken wil je er zeker van zijn dat dit veilig gebeurd. Al onze instructeurs en onze divemasters (staff leden noemen wij dat) zijn DAN en EFR opgeleid. Dat zijn medische opleidingen gericht op de duiksport. Geregeld krijgen al deze mensen een bijscholing zodat mocht er iets gebeuren al onze medewerkers adequaat kunnen optreden.
 • Al onze staff leden zijn uiteraard PADI gecertificeerd en opgeleid maar daar stoppen wij niet. Ieder jaar nemen wij onze staff leden in kleine groepjes terug het klaslokaal in om alle theoretische punten en veranderingen bij te werken. Als dat klaar is gaan we het zwembad in om ook alle praktische onderdelen van de opleidingen te herhalen.
 • Wij hebben drie medische zuurstof koffers en EHBO sets die wij met iedere cursus mee geven. Mocht er iets gebeuren dan is er altijd de juiste uitrusting in de buurt om het probleem aan te pakken. En oh ja, al onze mensen weten hoe het materiaal gebruikt moet worden, ook dat wordt door ons geregeld geoefend.

Kwaliteit

 • Wanneer je PADI Instructeur wordt mag je duikles geven, er wordt daarna niet meer gekeken hoe je dat doet zolang je maar aan de minimale PADI eisen voldoet. Wij zorgen ervoor dat onze instructeurs en divemasters een extra training krijgen en dat deze wordt bijgehouden.
 • Wij hebben hoog opgeleide PADI instructeurs en zelfs een PADI Course Director in dienst. Voor het geval je niet weet wat dat is en waarom onze duikschool daar beter van wordt lichten wij het graag toe. PADI instructeurs zijn er in verschillende opleidingsniveaus. Er zijn basis instructeurs, staff instructeurs en master instructeurs. Het verschil zit hem in het niveau van opleiding en de ervaring als PADI duik instructeur. Doordat wij hoog opgeleide en ervaren instructeurs hebben zijn onze duik opleidingen kwalitatief beter. Een Course Director is de hoogste instructeurs opleiding die PADI kent, een Course Director mag zelfs PADI instructeurs opleiden. Doordat wij een Course Director in dienst hebben hoeven wij deze niet extern in te huren en worden onze staffleden continu door hem ondersteund en indien nodig geholpen.
 • Onze theorie leer je met het nieuwste lesmateriaal van PADI. Op dit moment is dat het PADI Touch systeem. PADI Touch zorgt er voor dat je alle theorie thuis door kunt nemen, je direct de juiste filmpjes er bij te zien krijgt en je alle examens al thuis kunt maken.
 • Hierdoor kunnen we tijdens de theorieles tijd besteden aan dingen waar je moeite mee hebt. De lessen worden hiermee een stuk effectiever!
 • Zwembad – wij gaan 5x 75 minuten het water in waar veel andere duikscholen 5x 45 of 60 minuten gebruiken. Dus meer tijd en minder stress.
 • Wij zijn een PADI 5* IDC duikcentrum, dat betekent dat er heel veel kennis in huis is. We kunnen je opleiden vanaf je eerste cursus tot en met duikinstructeur. Nooit meer een ander divecenter nodig!
 • 3 ruime klaslokalen met A/C en voorzien van alle moderne apparatuur.

Duikuitrusting

 • Wij zijn niet alleen duikschool maar ook een van de grootste en modernste duikwinkels van NL. Dit geeft ons de mogelijkheid jaarlijks nieuwe materialen te kopen (wij verkopen trouwens ieder jaar vanaf 1 december onze ‘oude’ duikschool materialen) zodat jij met de beste materialen leert duiken.
 • Wij gebruiken topkwaliteit ademautomaten met als voordeel is dat deze ademautomaten heel licht en soepel ademen waardoor je amper merkt dat je met perslucht aan het duiken bent en je lekker met je duikcursus bezig kunt zijn.
 • Onze duikpakken zijn van het Zweedse merk Waterproof en van topkwaliteit. Het water kan in NL nogal koud zijn en wanneer je dan met een matig duikpak onder water gaat bederft dat je plezier. Met onze duikpakken blijf je veel warmer en duik je veel prettiger.
 • Bij al onze cursussen wordt gebruik gemaakt van een duikcomputer. Deze duikcomputer berekent alle relevante data voor jou zodat jij lekker kunt duiken. Je leert direct omgaan met een duikcomputer wat belangrijk is omdat je na het behalen van je duikbrevet altijd met een duikcomputer zult duiken.

Bereikbaarheid

 • Onze duikschool en duikwinkel zijn zeer goed bereikbaar. Je vindt ons aan de Rietveldenweg vlakbij de snelweg A59 met ruim voldoende gratis parkeer gelegenheid recht voor de deur.
 • De zwembad lessen vinden plaats in Vught bij zwembad Ouwerkerk waar het water lekker warm is en je gratis kunt parkeren.

Eigen duiklocatie

 • Wij hebben een eigen duiklocatie vlakbij onze duikschool, we worden hier nooit gestoord door andere duikers waardoor wij ons volledig kunnen richten op jou en de andere cursisten.
 • Op deze duik locatie is voldoende parkeergelegenheid en je loopt zo het water in, ben je eenmaal onder water dan is er een onderwater platform waar we oefeningen kunnen doen en er zijn diverse onderwater objecten en parcoursen die wij al duikend kunnen volgen.

Professionele winkel

 • Naast een PADI 5* IDC Duikschool hebben wij ook een moderne en grote duikwinkel (en dat vanaf 1967). Waarom is dat een voordeel voor een cursist?
 • Wij hebben een eigen compressor waarmee wij niet alleen voor onze duikschool maar ook voor onze klanten duikflessen vullen. Onze instructeurs kunnen hier 24/7 duikflessen vullen zodat we nooit met lege duikflessen zitten.
 • Naast onze drie leslokalen in de winkel hebben wij ook een extra theorie ruimte waar onze instructeurs  24/7 terecht kunnen om de puntjes op de i te zetten of een nabespreking (dat noemen wij een debriefing) kunnen houden. Daar zijn trouwens ook toiletten voor dames en heren.

Duikteam (belangrijk voor na je opleiding)

 • Wat doe je nadat je dat duikbrevet gehaald hebt? Ga je direct zelf aan het duiken? Of zou je wel wat meer hulp en uitleg willen hebben? Wij hebben een heel actief en gezellig duikteam waar jij na het afronden van je Open Water Cursus voor de rest van het jaar gratis lid mag worden. Zo heb je altijd iemand die je op weg helpt en kun je veilig en ontspannen verder gaan met je duik hobby.
Wil je duikmateriaal kopen? Bezoek Duikwereld.nl