Waarom les bij Herman Lieven

Iedere duikschool zegt dat ze betrokken zijn bij hun cursisten, dat de instructeurs heel goed zijn, dat alle medewerkers enthousiast zijn en dat veiligheid hoog in het vaandel staat. Als klant verwacht je ook niet anders.

Wat doen wij bij Herman Lieven waardoor wij met kop en schouders uitsteken boven andere duikscholen? We leggen het graag uit met een paar voorbeelden.

Veiligheid

 • Wanneer je leert duiken wil je er zeker van zijn dat dit veilig gebeurt. Al onze instructeurs en Divemasters zijn opgeleid voor primaire zorg, secundaire zorg en het toedienen van zuurstof. Ze doen hiervoor eerste hulp opleidingen gericht op de duiksport. Geregeld krijgen al deze mensen een bijscholing zodat mocht er iets gebeuren al onze staffleden adequaat kunnen optreden.
 • Al onze staffleden zijn uiteraard SSI gecertificeerd en opgeleid, maar daar stoppen wij niet. Ieder jaar nemen wij onze staffleden in kleine groepjes terug het klaslokaal in om alle theoretische punten en veranderingen bij te werken. Als dat klaar is gaan we het zwembad in om ook alle praktische onderdelen van de opleidingen te herhalen.
 • Wij hebben drie medische zuurstofkoffers en EHBO sets die wij met iedere cursus meegeven. Mocht er iets gebeuren dan is er altijd de juiste uitrusting in de buurt om het probleem aan te pakken. En oh ja, al onze mensen weten hoe het materiaal gebruikt moet worden, ook dat wordt door ons geregeld geoefend.

Kwaliteit

 • Wanneer je SSI Instructeur wordt, mag je duikles geven. Er wordt daarna niet meer gekeken hoe je dat doet, zolang je maar aan de minimale SSI eisen voldoet. Wij zorgen er voor dat onze instructeurs en divemasters een extra training krijgen en dat deze wordt bijgehouden.
 • Wij hebben hoog opgeleide SSI instructeurs en zelfs een SSI Instructor Trainer in dienst. Voor het geval je niet weet wat dat is en waarom onze duikschool daar beter van wordt, lichten wij het graag toe. SSI Instructeurs zijn er in verschillende opleidingsniveau’s. Er zijn Open Water instructeurs, Advanced Open Water instructeurs en Divemaster instructors. Het verschil zit hem in het niveau van opleiding en ervaring als SSI duikinstructeur. Doordat wij hoogopgeleide en ervaren instructeurs hebben zijn onze duik opleidingen kwalitatief beter. Daarnaast kun je ook nog opgeleid worden tot Assistent Instructor trainer of Instructor trainer. Instructor Trainer is het hoogste opleidingsniveau dat SSI kent, een Instructor Trainer mag zelfs SSI Instructeurs opleiden. Doordat wij een Instructor Trainer in dienst hebben hoeven wij deze niet extern in te huren en worden onze staffleden continu door hem ondersteund en indien nodig geholpen.
 • Onze theorie leer je met het nieuwste lesmateriaal van SSI. Op dit moment is dat het SSI MyDive systeem. SSI zorgt er voor dat je alle theorie thuis door kunt nemen, je direct de juiste filmpjes er bij te zien krijgt en je alle examens al thuis kunt maken.
 • Hierdoor kunnen we tijdens de theorieles tijd besteden aan dingen waar je moeite mee hebt. De lessen worden hiermee een stuk effectiever!
 • Zwembad – wij gaan 5x 75 minuten het water in, waar veel andere duikscholen 5×45 of 60 minuten gebruiken. Dus meer tijd en minder stress.
 • Wij zijn een SSI Diamond center, dat betekent dat er heel veel kennis in huis is. We kunnen je opleiden vanaf je eerste cursus tot en met duikinstructeur. Nooit meer een ander divecenter nodig!
 • 3 ruimte klaslokalen met A/C en voorzien van alle moderne apparatuur.

Duikuitrusting

 • Wij zijn niet alleen duikschool maar ook een van de grootste en modernste duikwinkels van NL. Dit geeft ons de mogelijkheid jaarlijks nieuwe materialen te kopen (wij verkopen trouwens ieder jaar vanaf 1 december onze ‘oude’ duikschool materialen) zodat jij met de beste materialen leert duiken.
 • Wij gebruiken topkwaliteit ademautomaten met als voordeel dat deze ademautomaten heel licht en soepel ademen waardoor je amper merkt dat je met perslucht aan het duiken bent en je lekker met je duikcursus bezig kunt zijn.
 • Onze duikpakken zijn van het Zweedse merk Waterproof en van topkwaliteit. Het water kan in NL nogal koud zijn en wanneer je dan met een matig duikpak onder water gaat bederft dat je plezier. Met onze duikpakken blijf je veel warmer en duik je veel prettiger.
 • Bij al onze cursussen wordt gebruik gemaakt van een duikcomputer. Deze duikcomputer berekent alle relevante data voor jou zodat jij lekker kunt duiken. Je leert direct omgaan met een duikcomputer wat belangrijk is omdat je na het behalen van je duikbrevet altijd met een duikcomputer zult duiken.

Bereikbaarheid

 • Onze duikschool en duikwinkel zijn zeer goed bereikbaar. Je vindt ons aan de Rietveldenweg vlakbij de snelweg A59 met ruim voldoende gratis parkeer gelegenheid recht voor de deur.
 • De zwembad lessen vinden plaats in Vught bij zwembad Feel Fit Center Vught waar het water lekker warm is en je gratis kunt parkeren.

Eigen duiklocatie

 • Wij hebben een eigen duiklocatie vlakbij onze duikschool, we worden hier nooit gestoord door andere duikers waardoor wij ons volledig kunnen richten op jou en de andere cursisten.
 • Op deze duik locatie is voldoende parkeergelegenheid en je loopt zo het water in, ben je eenmaal onder water dan is er een onderwater platform waar we oefeningen kunnen doen en er zijn diverse onderwater objecten en parcoursen die wij al duikend kunnen volgen.

Professionele winkel

 • Naast een SSI Diamond center hebben wij ook een moderne en grote duikwinkel (en dat vanaf 1967). Waarom is dat een voordeel voor een cursist?
 • Wij hebben een eigen compressor waarmee wij niet alleen voor onze duikschool maar ook voor onze klanten duikflessen vullen. Onze instructeurs kunnen hier 24/7 duikflessen vullen zodat we nooit met lege duikflessen zitten.
 • Naast onze drie leslokalen in de winkel hebben wij ook een extra theorie ruimte waar onze instructeurs  24/7 terecht kunnen om de puntjes op de i te zetten of een nabespreking (dat noemen wij een debriefing) kunnen houden. Daar zijn trouwens ook toiletten voor dames en heren.

Duikteam (belangrijk voor na je opleiding)

 • Wat doe je nadat je dat duikbrevet gehaald hebt? Ga je direct zelf aan het duiken? Of zou je wel wat meer hulp en uitleg willen hebben? Wij hebben een heel actief en gezellig duikteam waar jij na het afronden van je Open Water Cursus 3 maanden lang gratis lid mag worden. Zo heb je altijd iemand die je op weg helpt en kun je veilig en ontspannen verder gaan met je duik hobby.