Onze Duikschool Staff leden

Graag stellen wij onze staff leden aan je voor. Klik op een foto voor meer informatie.

Ab Gillhaus
Ab Gillhaus
Divemaster
Ab Gillhaus
Ab Gillhaus
Divemaster
Duikt sinds: 1997
Aantal duiken: 175+

 

Over mijzelf:

Duik al meer dan 25 jaar, eerst recreatief en vanaf 2020 na mijn “pensioen” ook de pro-kant erbij getrokken tot DiveMaster. Tevens speciale belangstelling voor de medische en fysiologische kant en daarom ook React Right instructeur. Hou van relaxed duiken en het mag spectaculair zijn, maar dat hoeft dus zeker niet perse, want vaak zijn “de kleinere dingen de grotere”. Bedrijfseconoom, lange loopbaan in het internationale bedrijfsleven en nog steeds zeer actief, zowel commercieel zakelijk en in de non profit hoek.

Waarom ben ik gaan duiken:

In 1997 woonde wij in Sydney/Australië, in totaal 4 jaar geweest daar en op Vaderdag kreeg ik een open water duikcursus cadeau. Samen met familie en wat vrienden die opleiding gecompleteerd en sindsdien de wereld over gegaan, de meest fantastische duik lokaties bezocht en steeds meer cursussen en specialties gedaan. Zo werd duiken een echte hobby en ik een verwende super-super-mooi-weer duiker. Sinds 2000 terug in Nederland en ondervonden dat wat meer hardship ook goed is om de skills, vaardigheden en het duikplezier nog een extra zet te geven.

Mijn mooiste duikervaring:

Die herhaalt zich nog steeds heel vaak, want voor mij zit het mooiste van duiken in de combinatie techniek-natuur-schoonheid-rust. Liefst heel veel van dat alles tegelijk, maar veel ervan werkt ook, is er bijna altijd en dan is het goed.

Mijn favoriete specialty:

Zoals al aangegeven eerder, React Right, ook omdat het over veiligheid gaat, over anderen helpen en breed inzetbaar is, tevens buiten het duiken. Meer en zuiver duik-gericht, ben ik een fan van wrakduiken. Zulks naar aanleiding van de ervaring dat veel schepen, vliegtuigen en dergelijke onder water nog mooier en nog meer bijzonder zijn dan erboven.

 

Andre de Visser
Andre de Visser
Assistant Instructor
Andre de Visser
Andre de Visser
Assistant Instructor
Duikt sinds: 2006
Aantal duiken: 735

Over mijzelf:

Sinds 2006, na een vakantie in Mexico ben ik besmet met het duikvirus. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Assuratie-adviseur.

Waarom ben ik gaan duiken:

Na het behalen van mijn Open Water vond ik het onderwater ‘zweven’ een super beleving.

Mijn mooiste duikervaring:

In Zuid-Afrika, aan de Oostkust, een super mooie duik gemaakt.

Mijn favoriete specialty:

Advanced Open Water

Bertold Gorter
Bertold Gorter
Assistant Instructor Trainer
Bertold Gorter
Bertold Gorter
Assistant Instructor Trainer
Duikt sinds: 1989
Aantal duiken: 870+

 

Over mijzelf:

Ik ben Bertold Gorter, 49 jaar, getrouwd, Vader van een dochter, VMBO docent Voeding Nask, Bio. Imker en Assistent instructor Trainer

Waarom ben ik gaan duiken:

Ooit toen ik 6 was zag ik een Cousteau film, daarna wist ik het zeker; Ik wil duiken!

Mijn mooiste duikervaring:

Ierland, oceaan, ruige omstandigheden, mooi onderwater leven.

Mijn favoriete specialty:

Om te geven PPB, mensen wet van archimedes helemaal laten begrijpen. En deze tijdens duiken laten toepassen. Meest bizare: droogpak, 5 graden en totaal volgelopen.
Daarnaast geef ik graag de DAN omleidingen en introductie duiken.

Cassandra Vugts
Cassandra Vugts
Open Water Instructor
Cassandra Vugts
Cassandra Vugts
Open Water Instructor
Duikt sinds: 2003
Aantal duiken: 381+

 

Over mijzelf:

Cassandra, alweer sinds 2006 actief bij Herman Lieven. In het dagelijks leven verantwoordelijk voor Spark, het leukste innovatielab van NL. In het weekend ga ik er graag op uit, naast duiken, ook lekker samen het water op met onze sups.

Waarom ben ik gaan duiken:

Ben altijd graag bij het water, een echte waterrat zeg maar. Tijdens een vakantie in Egypte mijn Open Water brevet gehaald. De eerste duik was ik meteen om. De hele beleving voelde meteen helemaal goed, even onderdeel mogen zijn van de onderwaterwereld. Daarom ben ik ook instructeur geworden. Met name de Open Water opleiding, mensen leren duiken vind ik geweldig.

Mijn mooiste duikervaring:

Tja, voor mij blijft iedere duik een bijzondere ervaring… maar er zijn altijd duiken die je niet snel vergeet. De ontmoeting met de “marine big 5” is en blijft indrukwekkend, zoals bijvoorbeeld op de Malediven bij een poetsstation voor manta’s. Wel een groep van 25 manta’s, onvergetelijk..!

Mijn favoriete specialty:

Video! Het vastleggen van de onderwaterwereld in bewegend beeld is m’n hobby, maar ook één van de leukste specialties.

Christiaan Jansen
Christiaan Jansen
Open Water Instructor
Christiaan Jansen
Christiaan Jansen
Open Water Instructor
Duikt sinds: 1992
Aantal duiken: 1000+

 

Over mijzelf:

Mijn naam is Christiaan Jansen en ik ben werkzaam als Development Engineer bij een bedrijf die controlevloeistoffen maakt voor medische meetapparatuur in ziekenhuizen. Daarnaast heb ik diverse hobby’s, graag op reis en ik ben in veel dingen geïnteresseerd.

Duiken en lesgeven vind ik na al die jaren nog steeds heel leuk om te doen. Het is een bijzonder wereldje en ik krijg er energie van.

Waarom ben ik gaan duiken:

Ben een keer naar de Beekse Bergen gegaan waar een demodag was van allerlei outdoor sporten. Hele serieuze demonstraties maar zelf dingen proberen mocht niet. Als allerlaatste in de lange rij stond een aquarium van 3 x 3 x 3 meter. Volledig troebel water, wat rare golven met veel bubbels en na 5 minuten kwamen 2 duikers boven met de grootste lol. Snapte er he-le-maal niets van. Iemand die erbij stond ging op een heel sympathieke manier uitleggen dat dit duiken is. Ik heb me meteen ingeschreven.

Mijn mooiste duikervaring:

Moeilijk om meerdere hele mooie duikervaringen met elkaar te vergelijken. Zo kan ik geen genoeg krijgen van het superheldere bergmeerwater waar bijvoorbeeld een boom ingevallen is en door de jaren heen volledig is begroeid. Of een nachtduik in Maleisië waar je als een UFO stil boven een koraal hangt en al dat kleine leven ziet met zoveel ongewone details. Een nachtduik na een warme zomeravond in Zeeland kan ook heel bijzonder zijn, waar sommige diertjes daar zelf licht geven of dat het licht van je duiklamp door allerlei transparante en vreemd uitziende dieren heen gaat. Wat mooi !

Mijn favoriete duiken hebben iets surrealistisch, alsof het van een andere wereld is.

Mijn favoriete specialty:

Door de biodiversiteit en hoeveelheid onderwaterleven is de Oosterschelde één van de beste duikgebieden van Europa. De getijdewerking heeft daar veel aan bijgedragen. En om veilig te kunnen duiken in dit wisselend stromende water, is de getijdencursus een topinvestering geweest.

Edwin Sprangers
Edwin Sprangers
Open Water Instructor
Edwin Sprangers
Edwin Sprangers
Open Water Instructor
Duikt sinds: 2017
Aantal duiken: 100+

 

Over mijzelf:

Mijn naam is Edwin Sprangers, woonachtig in Breda. In mijn vrije tijd zeil en duik ik graag. Ik ben werkzaam als Business Innovation Manager binnen de accountancy sector en ik heb een eigen onderneming in de IT. Ik ben een teamspeler en een doener en krijg energie van het verder helpen van klanten en collega’s.

Waarom ben ik gaan duiken:

In 2017 heb ik voor het eerst een duikset aangehad in het zwembad. Na dat ik Try Scuba had behaald was ik gelijk verkocht waardoor ik verder ben gegaan met mijn Open Water brevet. Dit kwam heel mooi van pas op Curacao. Duiken is een hele grote passie van mij en wil ik graag met anderen delen.

Mijn mooiste duikervaring:

Vele zeggen dat het buitenland het mooiste is en daar kan me deels bij aansluiten. Nadat ik op Curacao had gedoken wilde ik gelijk het water weer in. Echter vind ik het Nederlandse duikkarakter ook echt iets hebben. Als ik 1 duik als mooiste moet beschrijven was dat ik in openwater met wilde schildpadden en dolfijnen heb mogen duiken.

Mijn favoriete specialty:

React Right – Course Combination (FA, CPR, AED, O2) is mijn favoriete specialty. Hier leer je eerste hulp te bienden bij een medische noodsituatie. Door een combinatie van theorie en praktische trainingsscenario’s, geeft het je extra vertrouwen tijdens het duiken die je nodig hebt voor noodhulp. Nadat je gebrevetteerd bent, kan je optreden als EHBO’er, eerste hulp verlenen en reanimeren, zuurstof toedienen en AED-ondersteuning bieden in een medisch noodgeval. Dus in het dagelijksleven heb je er alleen maar profijt van.

Eltjo Bodde
Eltjo Bodde
Open Water Instructor
Eltjo Bodde
Eltjo Bodde
Open Water Instructor
Duikt sinds: 2017
Aantal duiken: 168

 

Over mijzelf:

In 2017 officieus begonnen met duiken en in 2019 mijn Open Water brevet gehaald en naar Bonaire vertrokken aldaar het leerpad naar Divemaster gevolgd. Op Bonaire en bij Lieven ook als Divemaster gewerkt en gemotiveerd door onze Course Director om de instructeursopleiding te doen.

Waarom ben ik gaan duiken:

Mijn toenmalige vriendin was PADI Instructeur met een eigen school. Zij miste een Divemaster om verder te kunnen. Ik had een opleidingsbudget van mijn werk en wilde Divemaster worden zodat de school weer open kon. Bij terugkomst uit Bonaire en na beeindigen van de relatie ben ik bij Lieven terecht gekomen.

Mijn mooiste duikervaring:

Duiken met onderwaterscooter op Bonaire naar Turtle City. Geweldige schildpadden gezien groter dan ik zelf was.

Mijn favoriete specialty:

Coral cleaning. Waarom? Dat is de enige keer dat je koraal mag aanraken en voelen hoe koraal voelt. Slijmerig dus :).

Huub van der Ligt
Huub van der Ligt
Open Water Instructor
Huub van der Ligt
Huub van der Ligt
Open Water Instructor
Duikt sinds: 1997
Aantal duiken: 1500+

 

Over mijzelf:

Ik ben inmiddels gepensioneerd en 63 jaar oud. Instructeur sinds 1999 en voornamelijk enthousiast over het overbrengen van duikkennis aan aspirant duikers. Hoe groter de uitdaging, des te leuker ik dat vind.

Waarom ben ik gaan duiken:

Na een dagje snorkelen in de rode zee stond mijn besluit vast. Als ik hier nog een keer kom wil ik leren duiken. Twee jaar later werd ik voor mijn werk een jaar naar het Midden-Oosten gestuurd. Onderweg daarheen heb ik op Cyprus mijn Open Water cursus gedaan en daarna is het nooit meer goed gekomen.

Mijn mooiste duikervaring:

Met één buddy vóór dag en dauw in Egypte in het Ras Mohammed Nationaal Park een nachtduik gemaakt en twintig minuten met twee verpleegsterhaaien gezwommen. Toen we bovenkwamen keken mijn buddy en ik elkaar aan en zeiden tegen elkaar: hier maken we vandaag nóg twee duiken.

Mijn favoriete specialty:

Onderwaterfotografie, zeker omdat het tegenwoordig heel eenvoudig is om met een camera onderwater te gaan. Het is wel heel goed om te weten hoe je dat dan ook goed kunt doen, omdat daar toch wel wat bij komt kijken.

Ivonne Heessels
Ivonne Heessels
Open Water Instructor
Ivonne Heessels
Ivonne Heessels
Open Water Instructor
Duikt sinds: 2011
Aantal duiken: 107+

 

Over mijzelf:

Mijn naam is Ivonne. Ik ben Divemaster bij Herman Lieven. Sinds 2014 duik ik in Nederland en vind ik het fantastisch om met cursisten het water in te gaan.

Waarom ben ik gaan duiken:

Tijdens het backpacken in Thailand kwam ik op een eiland wat bekend stond om het duiken, dus dit wilde ik ook weleens proberen.

Mijn mooiste duikervaring:

Whaleshark!

Mijn favoriete specialty:

Perfect buoyancy

Jeroen Benckhuijsen
Jeroen Benckhuijsen
Open Water Instructor
Jeroen Benckhuijsen
Jeroen Benckhuijsen
Open Water Instructor
Duikt sinds: 2006
Aantal duiken: 60+

 

Over mijzelf:

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als IT Consultant, maar als hobby dus duiken. Daarbij dus ook de stap gemaakt als Divemaster naar het Pro gedeelte. Waarom? Eigenlijk omdat het een win-win-win situatie was: ik kan een stukje kennis, ervaring en enthousiasme overbrengen op anderen; ik oefen regelmatig skills die je in de praktijk weinig doet (hoe vaak maak je nou een nood opstijging); en (niet geheel onbelangrijk), je ligt regelmatig lekker in het water.

Waarom ben ik gaan duiken:

Ik ben gaan duiken na een Try Scuba duik in Turkije. Vervolgens bewust in Nederland mijn Open Water en uiteindelijk Advanced Open Water gedaan. Op vakantie (huwelijksreis) naar Thailand hele mooie duiken gedaan en daarna besmet met het virus en ook in Nederland blijven duiken. Na een onderbreking van een aantal jaren (kinderen krijgen is druk…), weer begonnen met duiken. Nadat mijn zoon wilde gaan duiken, de stap naar Rescue en Divemaster gemaakt, om toch op de veiligheid te kunnen letten, en uiteindelijk dus het SSI Pro traject ingegaan.

Mijn mooiste duikervaring:

Mijn mooiste duik ervaring was in Malta, een diepe wrakduik naar 30 meter. We hadden goed zicht. Bezig met de afdaling, ongeveer halverwege, was het boven ons, onder ons, links, rechts, voor achter, overal grijs. Je hing gewichtloos in het niks, een bizarre ervaring die me nog steeds bijstaat. Bij het wrak aangekomen was er een moment dat ik mijn buddy kwijt was. Hier zie je het voordeel van goede opleiding: even de paniek, maar daarna al snel de realisatie van de procedure in je opleiding: 1 minuut zoeken en daarna naar boven. Gelukkig was dat niet nodig en hebben we gezamenlijk de duik afgemaakt.

Mijn favoriete specialty:

Mijn leukste specialty was de Diver Stress & Rescue, om een aantal redenen. Allereerst omdat deze specialty je echt een stuk verder brengt in je skills in het duiken, snappen wat er met een duiker gebeurd in het water en waarom we bepaalde standaarden hebben. Waarom check je bij een buddy check de sluitingen? Vooral om ook te weten hoe je het pak UIT doet als er een noodsituatie is. Je snapt zaken dus een stuk beter, en gaat er echt anders naar kijken. Daarnaast ben je natuurlijk in staat om stress bij anderen te herkennen en op te lossen. Dat maakt je een stuk zekerder in het water. Tenslotte is het gewoon een erg leuke specialty, intensief, maar heel verrassend, met elke keer nieuwe dingen die op je pad komen.

John Schollen
John Schollen
Divemaster
John Schollen
John Schollen
Divemaster

Duikt sinds: 2022
Aantal duiken: 129

Een korte introductie over mezelf

Ik ben John Schollen, geboren in 1965 in ‘s-Hertogenbosch, maar woon nu in Waalwijk. Ik ben getrouwd en heb 2 zonen, Mitchell en Kevin.

Waarom ik ben gaan duiken

Ik ben gaan duiken omdat ik daar al lang interesse in had. In 1993 heb ik binnen defensie mijn kennismaking met het duiken gehad, maar uiteindelijk gekozen voor parachutespringen.

Mijn mooiste duikervaring

Dat is toch wel het duiken in de Rode Zee met Shehab Boat&Diving (Batmandiver) in Hurghade, Egypte. We hebben daar diverse mooie duikplekken bezocht. Maar ook in Curacao heb ik prachtige duiken gemaakt.

Mijn favoriete specialty

Voor mij zijn dat toch wel de Ecologie Specialties.

Jorlan van Riel
Jorlan van Riel
Assistant Instructor
Jorlan van Riel
Jorlan van Riel
Assistant Instructor
Duikt sinds: 2007
Aantal duiken: 165+

 

Over mijzelf:

Werkzaam in de sport en gewerkt als docent in onderwijs, trainer en pedagoog; nu meer in management. Ik vindt het erg leuk om mensen iets te leren en ze te enthousiasmeren. Heb meer hobby’s en passies dan dat ik tijd heb; dus verveel me nooit. Ik hou onder andere van muziek maken, bier brouwen en reizen. Daarnaast hou ik van wetenschap en filosofeer ik graag.

Waarom ben ik gaan duiken:

Open water gehaald in 2012 in Thailand. Ik heb lange tijd slechts één keer per jaar in het buitenland gedoken. Dat schoot niet echt op. Ik wilde meer duiken. Net voor de COVID besloten om ook in Nederland te gaan duiken en mezelf een eigen uitrusting aangeschaft. Nu minimaal 1 keer per week in het Nederlandse water te vinden. Ik ben een rustige duiker en geniet vooral van de natuur onder water.

Mijn mooiste duikervaring:

Diverse duiken rondom Bali waren indrukwekkend. Onder andere het wrak van “The Liberty”. The Perenthians (Maleisia) vanwege de schitterende Bumphead-parrotfish en het prachtig koraal. In Nederland ook erg genieten en mij eens erg verbaasd toen ik in een school zoetwaterkwallen terechtkwam in de Kraaijenbergse plassen.

Kayleigh van Mierlo
Kayleigh van Mierlo
Snorkel Instructor
Kayleigh van Mierlo
Kayleigh van Mierlo
Snorkel Instructor
Duikt sinds: 2011
Aantal duiken: 120+

 

Over mijzelf:

Ik ben Kayleigh en ik geef met veel plezier de snorkellessen aan kinderen bij Herman Lieven.

Waarom ben ik gaan duiken:

Ik heb zelf het speciale duikprogramma voor kinderen gevolgd en daarna wilde ik zo snel mogelijk het buitenwater in. Het is een fijn gevoel om onderwater te kunnen zweven.

Mijn mooiste duikervaring:

Eigenlijk vind ik het leukste om te duiken hier in Nederland. Vooral wanneer de onderwaterplanten groen zijn en er veel kleine visjes rondzwemmen. Dan vergeet je dat je eigenlijk onderwater in een Nederlands meer ligt. Soms komt er ook nog eens een fuut naar beneden duiken of er ligt een snoek verstopt in de planten.

Mijn favoriete specialty:

Ik heb een onderwaterfotografie specialty gevolgd. Tijdens deze speciality leerde ik hoe ik betere foto’s onderwater kan maken. Na een zwembad training, mocht ik het uitproberen in de Oosterschelde bij een mosselhangcultuur. Het was zo leuk om de kleine diertjes in de mosselen te fotograferen.

Koos Minten
Koos Minten
Open Water Instructor
Koos Minten
Koos Minten
Open Water Instructor

Duikt sinds: 2018
Aantal duiken: 213

Een korte introductie over mezelf

Mijn naam is Koos Minten, 56 jaar en ik ben werkzaam als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Mijn twee kinderen hebben het ouderlijk huis alweer verlaten. Ik ben als kind begonnen met zwemmen en overgegaan naar de Eindhovense reddingsbrigade. Daar heb ik heel wat jaren vrijwilligerswerk gedaan. Later ben ik daar les gaan geven aan veel kinderen.
Nu ben ik een jaar geleden gegrepen door het duik-virus en gestopt met zwemmen. Maar ik duik bij voorkeur in Nederland. Dit in zowel zoet als zout water. Duiken in Zeeland vind ik fantastisch. Je hoeft niet diep te gaan om veel mooie bodemstructuren en leven te gaan ontdekken.

Waarom ik ben gaan duiken

Ik werd uitgenodigd door een collega (die werkte in de kinderopvang) om ook iets van reddingszwemmen aan te bieden. Als compensatie kreeg ik een introductie duik. Ik vond het wel spannend, maar het werd geen introductie, het werd een helmduik! De introductie volgde later en dit proefde naar meer. Ik sloot me aan bij de club en ik me na de eerste opleiding aangesloten bij het duikteam. We doken elke week en ik geniet er nog steeds van.

Mijn mooiste duikervaring

De eerste snoek zien! We hebben geregeld gedoken bij de Baars. Het werd er niet 1, maar het werden er veel meer.
De rust onderwater en daardoor de rust in jezelf…
En uiteraard als je naar het buitenland (in mijjn geval Egypte) gaat dan kun je ver en veel zien. Daar zie je hele mooie scholen vis, wrakken en veel meer.

Mijn favoriete specialty

Filmen onderwater en drift duiken maken

Lisanne Verhees
Lisanne Verhees
Mermaid Instructor
Lisanne Verhees
Lisanne Verhees
Mermaid Instructor
Duikt sinds:
Aantal duiken:

 

Over mijzelf:

Ik ben Lisanne en ik houd van zwemmen en watersporten. Ik doe aan synchroonzwemmen, persulchtduiken, freediven en suppen. Het liefst ben ik de hele dag in het zwembad.

Waarom ben ik gaan duiken:

Mijn broer en vader zijn allebei op een gegeven moment begonnen met duiken en dit leek mij ook wel leuk, dus toen ik oud genoeg was ben ik begonnen met duiken.

Mijn mooiste duikervaring:

Ik vond mijn eerste nachtduik het speciaalst. Mij leek dit niks toen ik net was begonnen, maar mijn vader en broer kwamen altijd zo enthousiast terug als ze een nachtduik hadden gemaakt. Dus op vakantie ging ook ik mijn eerste nachtduik maken. Dit was zo leuk! De vissen die overdag vrij weinig deden, zwommen nu flink rond en ze volgden onze lampen.

Mijn favoriete specialty:

Het is eigenlijk geen specialty, maar de verschillende mermaid cursussen/activiteiten vind ik het leukst. Het is heel leuk om helemaal in een mooie zeemeerminstaart te zwemmen en van tevoren natuurlijk de make-up op en een pruik en leuke accessoires. Natuurlijk ook even mooie foto’s maken 😉

Marc Duijzer
Marc Duijzer
Divemaster
Marc Duijzer
Marc Duijzer
Divemaster

Duikt sinds: 2020
Aantal duiken: 110

Een korte introductie over mezelf

Ik woon samen met Danielle en mijn twee dochters Janneke en Mirre in het altijd mooie Bruchem. Voordat ik ben begonnen met duiken heb ik, naast mijn dagelijkse werk, samen met mijn beste maat een outdoor en survival organisatie gerund. Binnen deze organisatie ben in jaren actief geweest als instructeur-coördinator bij verschillende outdoor, survival en off-raod trainingen en opleidingen.

Waarom ik ben gaan duiken

Mijn vader is lange tijd brandweerduiker en duikmeester geweest. In mijn jonge jaren ben ik vaak naar zijn opleiding en duikactiviteiten als autowrak- en ijsduiken wezen kijken. Samen met mijn jongste dochter Mirre ben ik in 2020 begonnen met de OW cursus, daarna hebben we samen de ADV en droogpak specialty gedaan. We duiken dan ook regelmatig samen.

Mijn mooiste duikervaring

Eén van de mooiste ervaringen was om samen met Mirre een wrak duik te maken. Het was fantastisch om samen (inclusief SSI Diveguide) het wrak te bekijken en door de verschillende kamers te zweven.

Mijn favoriete specialty

Mijn favoriete (tot nu toe want ik heb er nog een aantal op mijn verlanglijstje staan) is Science of Diving. Ik vind het interessant om me verder te verdiepen in de achtergrond van het duiken doormiddel ven de kennis in de verschillende theorieën, wetten en formules.

Marc Jansen
Marc Jansen
Open Water Instructor
Marc Jansen
Marc Jansen
Open Water Instructor
Duikt sinds: 2014
Aantal duiken: 256+

 

Over mijzelf:

Hi, ik ben Marc Jansen, 56 jaar, getrouwd met Yvonne en woon in Uden. Ik werk bij een electrotechnische groothandel en naast het duiken zijn mijn hobbys, hardlopen, trail run, EHBO en Lotus, lezen en reizen.

Waarom ben ik gaan duiken:

In 2014 op vacantie in Madeira heb ik een introductieduik gemaakt en was daarna meteen helemaal verkocht zogezegd. Tijdens de vacantie de scubadiver cursus gedaan en meteen in Nederland verder gegaan en nooit meer gestopt. Sindsdien is duiken mijn grote passie en doe het met veel plezier.

Mijn mooiste duikervaring:

Ik heb inmiddels verschillende mooie duiken in binnen – en buitenland mogen maken en de mooiste is toch wel een van de 1e in Madeira waarbij we 4 scholen baracuda’s zagen.

Mijn favoriete specialty:

Omdat mijn andere hobby EHBO en Lotus is, vind ik EFR en de Rescue cursus een van de leukste onderdelen.

Marcel de Rooij
Marcel de Rooij
Assistant Instructor
Marcel de Rooij
Marcel de Rooij
Assistant Instructor

Duikt sinds: 2021
Aantal duiken: 86

Een korte introductie over mezelf

Ik ben zelfstandig ondernemer, ben getrouwd en heb 3 kinderen en heb een passie voor reizen.

Waarom ik ben gaan duiken

De onderwaterwereld heeft mij altijd al aangetrokken. Na een vakantie op Curacao heb ik mijn open water brevet gehaald. Ik vind het heerlijk om even te ontsnappen aan het drukke ondernemersleven.

Mijn mooiste duikervaring

Op Curacao in één duik verschillende speciale onderwater bewoners gezien; Remora, groene zeeschildpad, groene murene en een octopus.

Mijn favoriete specialty

Mijn favoriete specialties zijn wrakduiken en nachtduiken.

Marcel Glasbergen
Marcel Glasbergen
Open Water Instructor
Marcel Glasbergen
Marcel Glasbergen
Open Water Instructor
Duikt sinds: 1999
Aantal duiken: 795

 

Over mijzelf:

Ik ben inmiddels 43 en ik woon met mijn vriendin en twee stiefzoons in Vlijmen. In het dagelijks leven werk ik als specialist bij een ingenieursbureau in Den Bosch. Mijn vrije tijd zit over het algemeen erg vol met sporten (indoor roeien, volleybal), coachen (het volleybalteam van de jongste), me uitleven in de keuken, klussen en natuurlijk duiken en freediven. Ik duik sinds 1999 en ben in 2011 Divemaster geworden bij Lieven en in 2014 duikinstructeur.  In 2016 is daar ook nog freedive instructeur bijgekomen. Dus of je nu met of zonder perslucht de onderwaterwereld wilt leren kennen, ik kan je verder helpen!

Waarom ben ik gaan duiken:

Ik heb altijd iets gehad met water, van jongs af aan als (wedstrijd)zwemmer. Toen ik een water gerelateerde studie ging volgen en daar de mogelijkheid kreeg om te leren duiken (voor studiepunten) heb ik die kans met beide handen aangegrepen.

Mijn mooiste duikervaring:

Mooie duikervaringen heb ik heel veel en van over heel de wereld, maar de mooiste is misschien wel een duikvakantie in Egypte met mijn oudste stiefzoon toen hij 12 was. Zodra hij daar voor het eerst zijn gezicht onder water stak kon hij niet geloven dat het echt was (hij heeft in Nederland leren duiken). En een duik met hem op (en in) de Thistlegorm was de kers op de taart.

Mijn favoriete specialty:

Ik hou wel van de wat apartere specialties, zoals wrakduiken, ijsduiken, volgelaatsmasker en self reliant. Hoewel de diver stress & rescue een van de leukste is om te geven.

Martin Hundepool
Martin Hundepool
Master Instructor
Martin Hundepool
Martin Hundepool
Master Instructor
Duikt sinds: 1995
Aantal duiken: 1000+

 

Over mijzelf:

Woonachtig in ‘s-Hertogenbosch, single en vader van 2 studerende kinderen die inmiddels in hun 20-er jaren zitten en waarvan er een ook duikt. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als programma manager, coach en docent op het snijvlak van ICT en onderwijs als burger bij het Ministerie van Defensie. Vanuit die rol werk ik met zowel militaire als civiele studenten. Tevens vervul ik ook een aantal nevenfuncties in het hoger onderwijs. Naast duiken en het geven van duikinstructie, heb ik ook andere passies en hobby’s zoals sterrenkunde, culinair koken, verdiepen in cultuur middels lezen, musea bezoek, (sport)historie en architectuur.

Waarom ben ik gaan duiken:

Als kind was ik al dol op de onderwaterwereld, onder water zwemmen en snorkelen. Altijd de wens gehouden om veel langer in die prachtige wereld te kunnen verblijven. In 1995 mijn duikbrevet gehaald en vele duiken mogen maken. Recreatieve duiken maken blijft heerlijk en zeker ook om deze passie als instructeur door te geven aan anderen.

Mijn mooiste duikervaring:

In het zuiden van het Filipijnse eiland Cebu in de omgeving van Samboan. Daar kwamen bijna geen duikers behalve rangers en biologen. Via een kennis mocht ik mee duiken en in een gebied dat kern-gezond was en ongerept. Alles in balans, zeer kleurrijk en bijna kaleidoscopisch. Veel vis en prachtige koralen. Zoals een koraalrif en zijn bewoners hoort te zijn :-).

Mijn favoriete specialty:

Nachtduiken! Overdag duiken is al mooi, maar na zonsondergang komen er weer hele andere soorten naar “buiten”.

Michel Kollau
Michel Kollau
Open Water Instructor
Michel Kollau
Michel Kollau
Open Water Instructor
Duikt sinds:2009
Aantal duiken: 350

 

Over mijzelf:

Ik woon in het mooie Rossum met Angelique en onze chocolade bruine labrador. Onze kinderen zijn al uitgevlogen. Naast het duiken ben ik actief in SUP boarden en zit ik graag op de racefiets. Ik hou van lekker koken, eten en goede wijn.

Waarom ben ik gaan duiken:

De wereld onder water is super mooi en een hele andere wereld dan boven water. Én wat is er mooier dan dat je onder water gewoon kunt ademen.

Mijn mooiste duikervaring:

De Malediven. Het is daar prachtig duiken. Warm water, diepe duiken en veel grote vissen zoals haaien.

Mijn favoriete specialty:

De diepduikspecialty

Nick van de Vossenberg
Nick van de Vossenberg
Divemaster
Nick van de Vossenberg
Nick van de Vossenberg
Divemaster

Duikt sinds: 2013
Aantal duiken: 2013

Een korte introductie over mezelf

Mijn naam is Nick en ik ben 46 lentes jong. Ik woon samen met mijn twee katten in de Rips. Voor de dagelijkse kost ben ik werkzaam bij Fudura als Senior construction Manager. Wij werken als commerciële netwerkbeheerder in de netten van bijv. de Efteling en Coca Cola op het niveau van 10.000v, een hele spannende job dus.

Waarom ik ben gaan duiken

In 1998 ben ik gestart met een introductie duik en dat gaf me een enorme rust sindsdien heb ik 428 introductie duiken gemaakt maar allen zonder brevet. Hier heb ik in 2013 verandering in gebracht: ik startte mijn duikopleiding in Geldrop en heb in 2023 de overstap gemaakt naar SSI. Nog steeds ervaar ik duiken als een bron van rust met als bijkomstigheid de enorme diversiteit van de pracht in het onderwater leven.

Mijn mooiste duikervaring

De mooiste duik ervaring heb ik geen in het bijzonder ik vind alle duiken bijzonder omdat het gewoon kan. Ik ben vaak te vinden op het eiland Gozo dat bij Malta ligt dit eiland heeft een speciale plek in mijn hart.

Mijn favoriete specialty

Dat is toch wel react right! Het is een stuk verlenging op je duik ervaring die je meeneemt in het geval
er iets mocht gebeuren. De kennis om een ander persoon gerust te stellen dat jij er bent in het geval van nood,
is vaak voor mededuikers een geruststelling.

Patrick Stolk
Patrick Stolk
Instructor Trainer
Patrick Stolk
Patrick Stolk
Instructor Trainer
Duikt sinds: 2015
Aantal duiken: 540

 

Over mijzelf:

Ik ben Patrick Stolk, woon in ‘s-Hertogenbosch, ben getrouwd, heb 2 kinderen en tekkel Donna.

Waarom ben ik gaan duiken:

Ik ben met duiken in aanraking gekomen door het doen van een aantal introduiken in het buitenland tijdens vakanties. Daar ben ik zo enthousiast geworden dat ik wilde gaan leren om te duiken. Toen we een vakantie naar Curacao hadden geboekt, besloot ik vooraf mijn duikbrevet te willen halen in Nederland om zo tijdens die vakantie te kunnen duiken. Dit was een super ervaring en ben ook in Nederland verder gegaan met duiken en vele vervolgopleidingen.

Mijn mooiste duikervaring:

De allermooiste duikervaringen die ik heb opgedaan zijn mijn duiken in de zuidelijke kant van de Malediven. Duiken met Manta’s en vele haaien soorten zijn echt super. Ook de diversiteit aan duiken, zoals diep, stroming, zeer mooie koralen en enorme hoeveelheid aan kleurrijke vissen levert mooie ervaringen op.

Neemt niet weg dat ik in Nederland ook mooie duikervaringen heb, zoals duiken in Zeeland. Ik kan geen genoeg krijgen van sepia’s, snotolven en het vele andere en ook kleurrijke onderwater leven.

Mijn favoriete specialty:

Ik heb meerdere favoriete specialty’s. De rescue is enorm leuk om te geven. Naast theorie en praktische oefeningen is er ook tijd voor fun en wordt er veel gelachen.

Verder behoren de droogpak en diepduikspecialty’s ook tot mijn favorieten. Een heel leuke specialty is ook zoeken en bergen. Oefenen met zoeken en ervaringen opdoen met een hefballon zijn erg leuk en leerzaam, ook goed om je navigatie skills te vergroten.

Patrick van Hooijdonk
Patrick van Hooijdonk
Assistant Instructor Trainer
Patrick van Hooijdonk
Patrick van Hooijdonk
Assistant Instructor Trainer
Duikt sinds: 2002
Aantal duiken: 2000

 

Over mijzelf:

Ik ben Patrick, 36, getrouwd en woonachtig in Oss

Waarom ben ik gaan duiken:

Op zoek naar avonturen en gewichtloos zweven tussen het koraal

Mijn mooiste duikervaring:

Op Bonaire, tijdens een Open Water duik met een jongen van 12 wordt het opeens donker…. er komt een manta over ons heen! Of die duik met mijn vrouw op de oostkant van Bonaire: het moment dat we afdalen ligt er een nurse shark onder ons.

Mijn favoriete specialty:

De volgelaatsmasker specialty. Geweldig zicht en makkelijk ademen.

Paul van Schalkwijk
Paul van Schalkwijk
Open Water Instructor
Paul van Schalkwijk
Paul van Schalkwijk
Open Water Instructor
Duikt sinds: 2009
Aantal duiken: 465+

 

Waarom ben ik gaan duiken:

Begonnen met duiken omdat mijn dochter van toen 12 nieuwsgierig was na een snorkelcursus. We zijn gaan duiken met het hele gezin en dat is geweldig om samen te doen. Sinds een aantal jaren bij Herman Lieven als instructeur speciaal voor de jeugdopleidingen. Kinderen leren duiken is het leukste wat er is. Zij zijn onbevangen, enthousiast en leergierig. Vaak een hele drukte onder water maar samen met Ronald en snorkelinstructeur Kayleigh maken we van iedere vrijdagavond een bijzonder zwembadmoment! Of kinderen nu hun ouders enthousiast maken voor de duiksport of de ouders hun kinderen, samen leren duiken is geweldig. Ik heb samen met mijn dochter onvergetelijke onderwatermomenten meegemaakt.

Mijn mooiste duikervaring:

De mooiste duiken maak ik in de natuur, in Nederland wekelijks in het frisse buitenwater, op vakantie in Caraïbisch Nederland of elders in warmer water. Er moet leven te zien zijn, voor mij zijn roestige wrakken en stenige grotten minder interessant maar ga eens mee naar Zeeland. Er gaat een (onderwater)wereld voor je open!

Peter Bekkers
Peter Bekkers
Assistant Instructor
Peter Bekkers
Peter Bekkers
Assistant Instructor
Duikt sinds: 1972
Aantal duiken: 200+

 

Over mijzelf:

In mijn jeugd heb ik veel gedoken, maar toen ik ouder werd ben ik ermee gestopt. 10 jaar geleden heb ik de draad weer opgepakt tijdens een vakantie.

Waarom ben ik gaan duiken:

Ik ben altijd gefascineerd geweest door het onderwater leven.

Mijn mooiste duikervaring:

Dat is toch wel de ontmoeting met Manta’s tijdens een duik op de Malediven.

Mijn favoriete specialty:

Dat is er eentje die ik zelf nog moet gaan halen; grot!

Pieter Rutten
Pieter Rutten
Extended Range Instructor
Pieter Rutten
Pieter Rutten
Extended Range Instructor
Duikt sinds: 2000
Aantal duiken: 1300+

 

Over mijzelf:

Ik ben Pieter en woon samen met mijn vrouw en zoontje in Uden. Ik ben sinds 2016 fulltime werkzaam bij Herman Lieven in de winkel en op de achtergrond verzorg ik de nieuwsbrieven, socialmedia uitingen en andere marketing.

Waarom ben ik gaan duiken:

Tijdens een vakantie op Tenerife een proefduik gemaakt en ik was direct verkocht. Thuis gekomen direct op zoek gegaan naar een vereniging en gestart met de opleiding. Tijdens die eerste duik had ik een kleine wegwerkcamera bij me en uiteraard viel dat resultaat erg tegen. Maar ik wilde de onderwaterwereld heel graag vastleggen om andere mensen te laten meegenieten van al dat moois onder de waterspiegel. Na veel mislukte foto’s en nog meer oefenen werden de resultaten steeds beter. En uiteindelijk werd ik in 2008 gekroond tot Nederlands Kampioen. In 2009 heb ik Nederland vertegenwoordigd op de Wereld Kampioenschappen in Zuid-Korea. Tegenwoordig doe ik geen wedstrijden meer, maar maak ik de foto’s puur voor mezelf en nog steeds om andere mensen mee te laten genieten.

Daarnaast heb ik een passie voor technisch duiken en dan vooral grotduiken.

Mijn mooiste duikervaring:

Dat is lastig kiezen, maar 1 van mijn mooiste duiken vind ik toch wel een lange, diepe duik in een grot in Frankrijk, genaamd de Ressel. Gigantische tunnels gevuld met kraakhelder water. Je buddy die voorop zwemt en de grot voor je in een sprookjesachtig licht zet, fantastisch!

Een andere duik waar ik enorm van genoten heb was een duik in het Ras Mohammed National Park in Egypte. ’s Ochtends al vroeg op pad met een prive-gids om vanaf de kant op Shark-Reef te duiken. We begonnen onze duik op Anemone City en staken het diepe ravijn richting Shark-Reef over. Het moment dat je om je heen alleen maar blauw ziet en onder je helemaal niks is geweldig. Kort daarna doemde de rifwand van Shark voor ons op met daarvoor een gigantische school snappers. We maken een rondje om Shark Reef heen en eindigen onze duik via de dropoff terug naar de instap op Anemone City.

Aan de andere kant kan ik ook enorm genieten van een duik op een rif en uren naar de kleinste beestjes zoeken om te fotograferen.

Mijn favoriete specialty:

Fotografie! Iemand op weg helpen om zijn of haar foto’s beter te maken is erg leuk. Soms lukt dat al met een paar kleine tips en veranderen de vakantiekiekjes naar fijne plaatjes om naar te kijken.

Richard van Dreumel
Richard van Dreumel
Open Water Instructor
Richard van Dreumel
Richard van Dreumel
Open Water Instructor

Mijn naam is Richard van Dreumel, en ik woon met mijn vrouw Iris en hond Buddy in de binnenstad van Den Bosch. In 2005 begon ik bij Herman Lieven als parttime baantje naast mijn opleiding. Dit werd al snel een fulltime aanstelling omdat de baan toch wel heel erg leuk was, en ik nog niet wist wat ik wilde worden “als ik later groot was”. In januari 2018 werd die vraag beantwoord en werd ik mede-eigenaar van het bedrijf. Binnen het bedrijf houd ik me vooral bezig met het reilen en zeilen van onze Duik- en SUPopleidingen. Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk in de winkel aanwezig te zijn om klanten te helpen met hun wensen en vragen.

Binnen het duiken ben ik sinds 2006 actief als PADI Instructeur en sinds 2016 als Freedive Instructeur. Op het moment lig ik daarom vaker in het water met een freedive set, dan met een duikset, maar beide sporten blijven erg mooi om te doen.

Naast het duiken speel ik al zo’n 25 jaar trompet en vind ik in de muziek dezelfde rust als die het duiken me brengt. Daarnaast wandel ik graag met de hond in de natuur en geniet ik van het feit dat we midden in de stad wonen door in de zomer gebruik te maken van alle restaurantjes en terrasjes die Den Bosch rijk is.

Richard Wilting
Richard Wilting
Divemaster
Richard Wilting
Richard Wilting
Divemaster
Duikt sinds: 2016
Aantal duiken: 400+

 

Over mijzelf:

Ik ben Richard en woon in Waalwijk. Sinds april 2024 werk ik fulltime bij Herman Lieven. Als ik mijn werkzaamheden mag omschrijven in 1 woord, dan is dat veelzijdig. Naast het beheren van de ICT, hou ik me ook bezig met de online aanwezigheid van Herman Lieven. Ook ben ik regelmatig in de winkel te vinden om je te adviseren of ben ik bezig om de webshop bestellingen te verwerken.
Ik ga graag op reis, voornamelijk naar landen als Thailand, Bonaire en Amerika, om daar veel mooie duiken te maken of om een muziekfestival bij te wonen. Tijdens het duiken maak ik het liefst foto’s van het onderwaterleven.

Waarom ben ik gaan duiken:

Toen ik een jaar of 12 was, heb ik mijn eerste duikervaring opgedaan tijdens een intro in een klein zwembad. Dit bleef altijd wel in mijn achterhoofd hangen, maar het heeft toch nog jaren geduurd voordat ik de stap zette om mijn Open Water te behalen. Toen ik tijdens het backpacken in Thailand erg veel duikers tegenkwam plus de verhalen die ik daar van de duikers hoorde, zorgde ervoor dat het toch maar eens tijd werd om mijn Open Water brevet te halen.

Mijn mooiste duikervaring:

Mijn eerste duik in Thailand is toch wel een van de meest bijzondere duiken die ik gemaakt heb.

Nadat we met de boot bij de duikstek aankwamen en het water in gingen, zagen we direct een 12m lange walvishaai voorbijkomen. In de duikbriefing werd wel verteld dat ze heel soms een walvishaai gespot hadden, maar dat dit al weer een hele tijd geleden was. Mede hierom is dit toch wel een duik die ik niet zomaar vergeet.

Mijn favoriete specialty:

Nachtduiken staat hoog op mijn lijst van specialties. Tijdens het nachtduiken zie je alleen de dingen waar je je duiklamp schijnt, waardoor je de hele duik anders beleeft dan overdag. Nachtduiken hoeft niet alleen ’s avonds, maar ook in de ochtend. In het donker het water in en gedurende de duik zie je het rif ontwaken zodra de zon opkomt. Vooral op Bonaire maak ik graag deze duiken.

Naast het nachtduiken maak ik ook graag foto’s van het onderwaterleven, de specialty Photo & Video heeft me enorm geholpen om te leren hoe je dit het beste kan doen.

Rob Oomens
Rob Oomens
Open Water Instructor
Rob Oomens
Rob Oomens
Open Water Instructor
Duikt sinds: 1987
Aantal duiken: 609

 

Over mijzelf:

Woonachtig in Drunen, 57 jaar jong, getrouwd, 3 kinderen en inmiddels 2 kleinkinderen. In het dagelijks leven werkzaam in hypotheken en verzekeringen. Grootste passie is wereldreizen waarvan Azië wel de meest speciale plek heeft in mijn hart. Jaarlijks ben ik te vinden in de Filipijnen waar ik de nodige duiken maak. Maar ook Vietnam, India, Indonesië, Thailand, Brazilië en Bonaire zijn plaatsen waar ik de nodige duikervaring heb. Verder doe ik inmiddels 47 jaar aan waterpolo en ben bondsscheidsrechter en reis ik door heel Nederland om wedstrijden te leiden of te spelen.

Waarom ben ik gaan duiken:

Destijds ben ik gaan duiken omdat ik in die tijd veel aan het backpacken was. Duiken moest daar een onderdeel van zijn.

Mijn mooiste duikervaring:

Apo Reef op 4-5 uur varen van het eiland Mindoro in de Filipijnen. Een plaats waar je hamerhaaien, voshaaien, manta’s en schildpadden ontmoet. Verder Apo Island tussen de eilanden Negros en Siquijor een ontmoeting in de vrije natuur met een walvishaai.

Mijn favoriete specialty:

Het is moeilijk om een favoriete specialty te geven maar noodzakelijk zijn zeker nadat je je SSI Open Water Diver hebt behaald de Navigatie, Diep en Nacht specialties om uiteindelijk een ervaren duiker te worden. Verder is het ook afhankelijk van wat je verder met duiken zou willen in je leven.

Robert Bijmolt
Robert Bijmolt
Open Water Instructor
Robert Bijmolt
Robert Bijmolt
Open Water Instructor
Robin Bohnen
Robin Bohnen
Open Water Instructor
Robin Bohnen
Robin Bohnen
Open Water Instructor
Duikt sinds: 2016
Aantal duiken: 100+

 

Over mijzelf:

Ik ben Robin Bohnen en heb samen met mijn vrouw Samantha 2 kinderen waarmee we samen in Uden wonen. Buiten duiken BBQ-en wij graag en bezoeken we graag een pretpark.

Waarom ben ik gaan duiken:

Toen ik mijn vrouw heb leren kennen was zij reeds een fanatiek duikster. De hobby hebben we hierna samen opgepakt en voortgezet. Inmiddels ben ik wel verder in brevetteringen.

Mijn mooiste duikervaring:

Wij duiken graag in Gran Canaria bij een bevriende duikschool, mooie duikspots en leuke mensen. Maar ook in Nederland is meer te zien dan je vooraf denkt.

Mijn favoriete specialty:

React Right is een erg leuke cursus om te doen en om te geven. Maar ook navigatie is heel handig om goed te kunnen. Zeker een aanbevolen cursus!

Ronald van Mierlo
Ronald van Mierlo
Divemaster
Ronald van Mierlo
Ronald van Mierlo
Divemaster
Duikt sinds: 2007
Aantal duiken: 489

 

Over mijzelf:

Bijna elke vrijdagavond ben ik in het zwembad te vinden voor de snorkelles en om de scuba explorers mee onderwater te nemen.

Waarom ben ik gaan duiken:

Ik ben gaan duiken om in vooral in Nederland het onderwaterleven te ontdekken, zowel in de zomer als de winter.

Mijn mooiste duikervaring:

Mijn mooiste duikervaring is dat ik en mijn buddy een hele school baarzen in de winter tegen kwamen.

Mijn favoriete specialty:

Duiken in een bergmeer; SSI altitude diving. Het is een andere ervaring om in een bergmeer te duiken.

Ruud Verhees
Ruud Verhees
Open Water Instructor
Ruud Verhees
Ruud Verhees
Open Water Instructor
Duikt sinds: 2012
Aantal duiken: 1200

 

Over mijzelf:

Ik ben Ruud en duik sinds 2012. Ik heb hier helemaal mijn passie in gevonden en vind het leuk om dit te delen en mensen dit gevoel mee te geven.

Waarom ben ik gaan duiken:

Ik ben ooit begonnen met een proefduik en wist meteen dat ik het meer wilde gaan doen. Ik ben toen meteen begonnen met mijn duikcursus.

Mijn mooiste duikervaring:

Mijn mooiste duikervaring was in Italië, waar we een wraktour gedaan hebben. Er mooi om relaxt door het wrak te duiken.

Mijn favoriete specialty:

De wrakduik specialty. Mijn kennis en ervaring delen met mensen zodat ze deze mooie duiken zelf leren maken.