Duiken Algemene informatie

Meer dan 70% van het aardoppervlak is bedekt met water. Wanneer je nog nooit onder water gekeken hebt, mis je een enorme en prachtige nieuwe wereld. Met duiken kom je in een compleet andere omgeving, bewoond door prachtige beesten en kleurrijke koralen. Elke duik is uniek en elke duikstek biedt iets anders. Zowel in Nederland als wereldwijd wordt de duiksport door een groeiende groep mensen beoefend. Met een goede opleiding en begeleiding is duiken zeer veilig en enorm leuk. 

De reden om te gaan duiken, kan voor iedereen verschillend zijn. Wil je op zoek naar de grootste haaien, of juist naar het kleinste felgekleurde slakje? Wil je gewichtloos zweven in complete stilte en rust, of een scheepswrak verkennen dat al 100 jaar onveranderd is? Duiken biedt voor ieder wat wils. Voordat mensen aan een cursus beginnen horen we vaak “ik wil al zo lang beginnen met duiken en het kwam er steeds niet van”, achteraf horen we steenvast “dit had ik veel eerder moeten doen”. Begin dus vandaag nog!

Duikers in open water

SSI Duikopleidingen

Binnen Herman Lieven werken wij met het opleidingssysteem van SSI. SSI staat voor Scuba Schools International. SSI is een grote duikorganisatie met wereldwijde bekendheid en duikcentra. Hieraan zitten diverse belangrijke voordelen, we kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van de modernste lesgeefmaterialen en jij bent verzekerd van ongelimiteerde duikmogelijkheden. Een SSI pasje is namelijk wereldwijd bekend en overal geldig.

Zeer belangrijk voor de kwaliteit van een cursus, zijn natuurlijk de instructeur en divemaster(s) die je lesgeven. Hoe goed een systeem ook is, degene die het aan je overbrengt verzorgt de echte kwaliteit. Om deze reden werken wij met een vast team instructeurs en divemasters, die constant bijgeschoold worden en aan zeer strenge eisen moeten voldoen om les te mogen geven. Deze staffleden hebben 1 zeer belangrijk ding gemeen, liefde voor de duiksport.

Tot en met 2021 gaven wij les bij een andere organisatie, namelijk PADI. PADI is een andere grote en wereldwijde organisatie voor duikopleidingen, maar is minder ver dan SSI wat betreft betrouwbaarheid en mogelijkheden in het online en offline lesgeefsysteem. Omdat wij onze duikers de grootst mogelijke flexibiliteit willen aanbieden wat betreft online en offline leren, hebben wij in 2022 besloten over te stappen op het systeem van SSI. Aangezien beide organisaties aangesloten zijn bij de wereldwijde RSTC (recreational scuba training council), zijn de inhoud van de basisopleiding en de wereldwijde erkenning voor beide organisaties gelijk.

Manta rog onderzijde met duiker

Begin vandaag

Er is geen enkele reden om het duiken uit te stellen. Lijkt het je leuk, grijp dan je kans en ga het doen, je krijgt er geen spijt van. Kijk op onze cursuspagina’s om te zien wanneer de eerstvolgende cursus plaatsvindt, of neem contact op voor een oplossing op maat zodat je direct aan de slag kunt. Weet je nog niet of je het leuk vindt? Een introductieduik is dan de perfecte oplossing om hier achter te komen.