XR Foundations

De XR Foundations cursus is je eerste stap richting de wereld van het technisch duiken waarin we de basis leggen voor verdere technische opleidingen. In deze praktijk gerichte cursus gaan we dieper in op de materiaalconfiguratie en gaan we in het water aan de slag gaan met verschillende vintechnieken en horizontale trim. Daarnaast is het duiken in teamverband en de daarbij behorende communicatie een belangrijk onderdeel van deze cursus.
De XR Foundations cursus geeft je een solide basis om op verder te bouwen. Voor sommige XR opleidingen, zoals XR Cavern Diving en XR Wreck Diving is de XR Foundations een verplichte vooropleiding.

Hoe schrijf ik me in

Hierboven zie je een evenementenkalender met alle startdata van aankomende groepscursussen. Wil je een privé cursus doen, of kom je er met bovenstaande data niet uit? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier rechtsboven op de pagina, mail met info@lieven.nl of bel met 073-6131763.

Wil je deelnemen aan een groepsopleiding? Tik dan een startdatum hierboven aan om naar de detailpagina van de cursus te gaan. Hier vind je een korte omschrijving van de cursus, de algemene voorwaarden voor de cursus en de “Komende data”. Bij Komende data zie je de startdatum met een +teken daar voor. Zodra je op het plusje drukt, zie je alle data die bij deze opleiding horen. Kijk of je alle data beschikbaar bent en registreer je vervolgens voor de cursus door op “registreer” te drukken.

Je wordt nu naar de SSI website geleid, waar je nogmaals op de cursus infopagina zit als laatste bevestiging. Druk hier nogmaals op “registreer” en maak een SSI account aan, of log in met je bestaande SSI account. Je staat nu ingeschreven voor deze cursus en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Aanvullende informatie

– Minimale leeftijd 16 jaar
– Minimaal Open Water duiker met 25 ervaringsduiken.
– Maximaal 3 deelnemers
– Een wing (single tank of double tank), een longhose (2.10mtr) en een lamp met goodman handle zijn een vereiste voor deze cursus.
– Indien je met een dubbelset duikt, dan is een backup drijflichaam verplicht (bij voorkeur een droogpak. Als alternatief een double-bladder wing of lift bag)

Kosten:

De kosten voor deze cursus zijn €329,- per persoon (min. 2 en max. 3 personen).
Liever een privecursus? Dan betaal je €499,- en krijg je 1 op 1 les.

Inclusief:

• Koffie/Thee tijdens theorielessen
• Examens
• 3 maanden Zilver lidmaatschap Duikteam

Exclusief:

• Lucht/nitrox vullingen

Na deze cursus:

Wanneer je klaar bent met de XR foundations cursus, heb je een goede basis om verder in te stromen in de SSI XR opleidingen. Afhankelijk van waar je passie ligt kun je verder met de Extended Range opleiding om diepere duiken te mogen maken, XR Cavern diving opleiding als je richting het grotduik wilt of de XR wreck diving opleiding als je verder wilt in het wrakduiken. Om deel te kunnen nemen aan deze cursussen kan het nodig zijn om naast de XR Foundations opleiding nog andere relevante vooropledingen te volgen.