Automaat onderhoud

Een ademautomaat dient elk jaar door een erkend servicebedrijf geserviced te worden. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud van bijna alle merken ademautomaten. Je kunt je automaat bij ons inleveren, wij zorgen er dan voor dat je automaat perfect en volgens de fabrieksspecificaties nagekeken wordt.

Alle onderdelen worden ultrasoon gereinigd, wij gebruiken uitsluitend originele onderdelen en al onze monteurs zijn gecertificeerd. Nadat je automaat geserviced en afgesteld is wordt hij door ons uitgebreid getest en krijg je van ons een service rapport van de automaat voor jouw eigen administratie. De garantie op een service is drie maanden.

Een servicebeurt duurt normaal gesproken ongeveer 1 week. We hebben verschillende service pakketten, die we hieronder graag toelichten.

Onderhoudscontract
Onderhoudscontract
meer informatie
Onderhoudscontract
Onderhoudscontract
meer informatie

Voor een vast maandelijks bedrag wordt je ademautomaat het hele jaar door onderhouden door ons. De automaat krijgt jaarlijks een volledige servicebeurt volgens fabrieksspecificaties. Daarnaast worden alle problemen die door het jaar heen optreden gratis door ons opgelost. Wanneer we een probleem niet binnen 1 week kunnen oplossen krijg je gratis een vervangende automaat. Met een onderhoudscontract heb je dus altijd een veilige en goed werkende automaat tot je beschikking, voor een vast laag bedrag.

Doordat je met een onderhoudscontract maandelijks een laag bedrag betaalt, weet je precies waar je aan toe bent. Wil je meer weten over de voordelen en voorwaarden voor een contract, of wil je weten wat de kosten zijn voor jouw automaat? Neem dan contact met ons op.

Private service
Private service
meer informatie
Private service
Private service
meer informatie

Wil je zien hoe je automaat onderhouden wordt? Wil je meer weten over de werking van je duikmaterialen en wil je zelf je fles visueel inspecteren? Plan dan nu het private service arrangement. Tijdens deze 4 uur durende privé sessie krijg je eerst een SSI Equipment Specialty (inclusief brevet), daarna ga je met onze monteur de werkplaats in waar je automatenset een volledige servicebeurt krijgt. De monteur voert de service uit en vertelt je ondertussen wat er gebeurt en hoe je automaat technisch in elkaar steekt. Na de automaatservice inspecteer je samen met de monteur ook je eigen cilinder, zodat je materialen weer in topstaat zijn. Voor dit 4 uur durende arrangement betaal je slechts € 219,- plus de normale kosten van de automaatservice.

Wil je geen volledige specialty, maar alleen meekijken met de servicebeurt? Ook dat kan. Je betaalt dan een meerprijs van € 40,- bovenop de normale servicekosten. Je kunt de volledige service van je ademautomaat meemaken. Tijdens de twee uur durende onderhoudsbeurt zie en ervaar je hoe onze monteurs je automaat testen, meten, demonteren, servicen, weer monteren en afstellen. Je ziet wat een service beurt inhoudt en waar wij op letten. De monteur geeft uitleg over wat er gedaan wordt en waarom. (Let wel op, je mag niet zelf servicen). Wil je een 2e persoon meenemen om te kijken? Dan betaalt hij/zij slechts € 20,-.

Hoe boek je een private service:

  • Neem vooraf contact op met ons per e-mail of telefoon en geef aan dat je een privé service sessie wilt boeken
  • Wij selecteren een aantal mogelijk data en tijden
  • Je doet een aanbetaling van 25 euro (per bank, IDEAL of in de winkel)
  • Wij zorgen dat alle service kits voor jouw automaat op voorraad zijn voor de service dag
  • We plannen een dag en tijd in, op die dag kom je met de automaat langs
Regulier onderhoud
Regulier onderhoud
meer informatie
Regulier onderhoud
Regulier onderhoud
meer informatie

Je automaat is je belangrijkste stuk materiaal tijdens het duiken en jaarlijks onderhoud is daardoor van groot belang. Tijdens dit onderhoud wordt de automaat ultrasoon gereinigd, en alle onderdelen uit de servicekit worden vervangen. Wij werken voor een onderhoudsbeurt volgens de specificaties van de fabrikant en vervangen altijd de volledige servicekit, zodat je verzekerd bent van onderhoud zoals het hoort. Onderhoud aan je automaat duurt geregeld ongeveer 1 week. Bij inleveren van je automaat ontvang je van ons een innamebewijs met kostenraming. Mochten er tijdens de service onverwachte problemen naar boven komen (bijvoorbeeld door achterstallig onderhoud), dan zullen we contact met je opnemen om deze door te spreken (je komt dus nooit voor verrassingen te staan). Wanneer je je automaat jaarlijks laat onderhouden houd je je servicekosten laag, doordat eventuele slijtage of problemen direct aangepakt worden.

De kosten van een servicebeurt verschillen per merk en type automaat. Mocht je willen weten wat een servicebeurt voor jouw automaat kost? Neem dan contact met ons op.