Vulstation

In de winkel beschikken wij over een perslucht vulstation tot 300 bar. Wij vullen Pure Air, dit betekent dat de lucht die we in je cilinder persen zeer schoon is en zelfs geschikt is voor een Nitrox cilinder. Alle filters worden volledig automatisch gecontroleerd.  Je cilinders worden gevuld terwijl je wacht.

Hieronder zie je onze vulprijzen voor 2024.

Vulprijzen

Lucht tot 230 bar – € 0,55 per liter
Lucht tot 300 bar – € 0,77 per liter
Bespaar 10% met een vulkaart! (alleen lucht)

Veiligheid

Bij het vullen van duikflessen dienen de veiligheidsaspecten én regelgeving gerespecteerd te worden. Herman Lieven biedt graag een goede service en veiligheid aan iedereen. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen hanteren wij de volgende werkwijze.

  • Iedere cilinder die je bij Herman Lieven aanbiedt voor een vulling zal gecontroleerd worden op een geldige keur, ook wanneer je deze cilinder wekelijks aanbiedt.  Wanneer de keuringsdatum van je fles verlopen is zullen wij deze niet vullen.
  • Schroefdraad van afsluiter en cilinder dienen aantoonbaar overeen te komen. Indien dit niet het geval, of niet te controleren is, zullen wij de aangeboden cilinder niet vullen. Dit alles om jouw en onze veiligheid te waarborgen.
  • We vullen geen cilinders met een klein conische aansluiting of flessen met 3/4″ draad/kraan, ook niet als de fles nog een geldige keur heeft.
  • Cilinder en afsluiter dienen uitwendig in goede staat te zijn dus vrij van roest / kalk etc..
  • Dubbelsets dienen met stalen banden en/of speciale rubbervoeten gemonteerd te zijn
  • Er mogen geen defecte/onbruikbare onderdelen aan de cilinder(set) te zitten.

Bij twijfel zullen wij de aangeboden cilinder niet vullen, we geven je wel gratis advies wat nu te doen.

Cilinder aansluiten/loskoppelen

Alleen personeel en staffleden van Herman Lieven V.O.F. mag cilinders aansluiten en afkoppelen. Deze regels zijn voor ieders veiligheid, wij zijn goed in staat de aangeboden cilinders te inspecteren en weten het beste hoe ons eigen vulstation werkt.