Onze Winkelmedewerkers

Edwin Lieven
Edwin Lieven
Edwin Lieven
Edwin Lieven

Mijn naam is Edwin Lieven, geboren en getogen is ’s-Hertogenbosch. Opgegroeid in een gezin waarin watersport en varen centraal stonden.In december 1995 ben ik begonnen in ons familiebedrijf en daarna direct met een NOB 1* duikopleiding gestart. Tussen 1996 en 2005 diverse opleidingen van o.a. NOB, SSI, PADI, DAN & IANTD gevolgd en veel in binnen en buitenland gedoken. 

Bij de overname van het familiebedrijf in 2000 hebben mijn broer Patrick en ik besloten ons verder te specialiseren in technische zeilkleding en duiksport, dat is wat we leuk vinden en waar we goed in zijn. Binnen ons huidige bedrijf ben ik o.a. verantwoordelijk voor de in en uitgaande retouren, garantie claims, reparaties en winkelindeling/presentatie.

Mijn eigen zeilervaring is beperkt, ik heb een aantal lessen gevolgd en ga enkele keren per jaar bij een bedrijfsuitje of sponsoractiviteit mee het het water op. Aan materiaalkennis echter geen gebrek, ben er al sinds 1996 mee bezig en volg zoveel mogelijk workshops en trainingen bij onze zeilleveranciers.
 
Sinds 2015 ben ik erg actief met de nieuwe watersport SUP (Stand Up Paddling) en heb ik korte tijd een van de grootste SUPscholen van zuid Nederland opgezet en sta erg vaak op het water. 
Joyce van Bakel
Joyce van Bakel
Joyce van Bakel
Joyce van Bakel
Patrick Lieven
Patrick Lieven
Patrick Lieven
Patrick Lieven

Ik ben geboren en getogen in Den Bosch en sinds 1997 werkzaam in het familiebedrijf. Na een studie en werk in het buitenland kwam ik in januari 1997 terug naar Nederland om in het familiebedrijf te gaan werken. Ik ben binnen Herman Lieven onder andere verantwoordelijk voor de inkoop, online activiteiten, offertes, email afhandeling, personeel en de langere termijnplanning van onze winkel.

Na het behalen van mijn open water duikbrevet heb ik al snel de vervolgopleidingen gedaan tot en met divemaster waarna ik ben gaan assisteren bij het geven van duiklessen. Ik hou van wrakduiken maar ook van de Gevelingen of een zoetwaterplas in de omgeving. Duiken is ontspannend maar kan ook een beetje uitdagend zijn en daar hou ik wel van.

Ik ben enthousiast over bijna alles dat met water te maken heeft, duiken; snorkelen; zwemmen; zeilen; waterskieen; varen, ik vind het allemaal leuk. Daarnaast loop ik graag hard of ik ga lekker wandelen met mijn vriendin.

Pieter Rutten
Pieter Rutten
Extended Range Instructor
Pieter Rutten
Pieter Rutten
Extended Range Instructor
Duikt sinds: 2000
Aantal duiken: 1300+

 

Over mijzelf:

Ik ben Pieter en woon samen met mijn vrouw en zoontje in Uden. Ik ben sinds 2016 fulltime werkzaam bij Herman Lieven in de winkel en op de achtergrond verzorg ik de nieuwsbrieven, socialmedia uitingen en andere marketing.

Waarom ben ik gaan duiken:

Tijdens een vakantie op Tenerife een proefduik gemaakt en ik was direct verkocht. Thuis gekomen direct op zoek gegaan naar een vereniging en gestart met de opleiding. Tijdens die eerste duik had ik een kleine wegwerkcamera bij me en uiteraard viel dat resultaat erg tegen. Maar ik wilde de onderwaterwereld heel graag vastleggen om andere mensen te laten meegenieten van al dat moois onder de waterspiegel. Na veel mislukte foto’s en nog meer oefenen werden de resultaten steeds beter. En uiteindelijk werd ik in 2008 gekroond tot Nederlands Kampioen. In 2009 heb ik Nederland vertegenwoordigd op de Wereld Kampioenschappen in Zuid-Korea. Tegenwoordig doe ik geen wedstrijden meer, maar maak ik de foto’s puur voor mezelf en nog steeds om andere mensen mee te laten genieten.

Daarnaast heb ik een passie voor technisch duiken en dan vooral grotduiken.

Mijn mooiste duikervaring:

Dat is lastig kiezen, maar 1 van mijn mooiste duiken vind ik toch wel een lange, diepe duik in een grot in Frankrijk, genaamd de Ressel. Gigantische tunnels gevuld met kraakhelder water. Je buddy die voorop zwemt en de grot voor je in een sprookjesachtig licht zet, fantastisch!

Een andere duik waar ik enorm van genoten heb was een duik in het Ras Mohammed National Park in Egypte. ’s Ochtends al vroeg op pad met een prive-gids om vanaf de kant op Shark-Reef te duiken. We begonnen onze duik op Anemone City en staken het diepe ravijn richting Shark-Reef over. Het moment dat je om je heen alleen maar blauw ziet en onder je helemaal niks is geweldig. Kort daarna doemde de rifwand van Shark voor ons op met daarvoor een gigantische school snappers. We maken een rondje om Shark Reef heen en eindigen onze duik via de dropoff terug naar de instap op Anemone City.

Aan de andere kant kan ik ook enorm genieten van een duik op een rif en uren naar de kleinste beestjes zoeken om te fotograferen.

Mijn favoriete specialty:

Fotografie! Iemand op weg helpen om zijn of haar foto’s beter te maken is erg leuk. Soms lukt dat al met een paar kleine tips en veranderen de vakantiekiekjes naar fijne plaatjes om naar te kijken.

Richard van Dreumel
Richard van Dreumel
Open Water Instructor
Richard van Dreumel
Richard van Dreumel
Open Water Instructor

Mijn naam is Richard van Dreumel, en ik woon met mijn vrouw Iris en hond Buddy in de binnenstad van Den Bosch. In 2005 begon ik bij Herman Lieven als parttime baantje naast mijn opleiding. Dit werd al snel een fulltime aanstelling omdat de baan toch wel heel erg leuk was, en ik nog niet wist wat ik wilde worden “als ik later groot was”. In januari 2018 werd die vraag beantwoord en werd ik mede-eigenaar van het bedrijf. Binnen het bedrijf houd ik me vooral bezig met het reilen en zeilen van onze Duik- en SUPopleidingen. Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk in de winkel aanwezig te zijn om klanten te helpen met hun wensen en vragen.

Binnen het duiken ben ik sinds 2006 actief als PADI Instructeur en sinds 2016 als Freedive Instructeur. Op het moment lig ik daarom vaker in het water met een freedive set, dan met een duikset, maar beide sporten blijven erg mooi om te doen.

Naast het duiken speel ik al zo’n 25 jaar trompet en vind ik in de muziek dezelfde rust als die het duiken me brengt. Daarnaast wandel ik graag met de hond in de natuur en geniet ik van het feit dat we midden in de stad wonen door in de zomer gebruik te maken van alle restaurantjes en terrasjes die Den Bosch rijk is.

Richard Wilting
Richard Wilting
Divemaster
Richard Wilting
Richard Wilting
Divemaster
Duikt sinds: 2016
Aantal duiken: 400+

 

Over mijzelf:

Ik ben Richard en woon in Waalwijk. Sinds april 2024 werk ik fulltime bij Herman Lieven. Als ik mijn werkzaamheden mag omschrijven in 1 woord, dan is dat veelzijdig. Naast het beheren van de ICT, hou ik me ook bezig met de online aanwezigheid van Herman Lieven. Ook ben ik regelmatig in de winkel te vinden om je te adviseren of ben ik bezig om de webshop bestellingen te verwerken.
Ik ga graag op reis, voornamelijk naar landen als Thailand, Bonaire en Amerika, om daar veel mooie duiken te maken of om een muziekfestival bij te wonen. Tijdens het duiken maak ik het liefst foto’s van het onderwaterleven.

Waarom ben ik gaan duiken:

Toen ik een jaar of 12 was, heb ik mijn eerste duikervaring opgedaan tijdens een intro in een klein zwembad. Dit bleef altijd wel in mijn achterhoofd hangen, maar het heeft toch nog jaren geduurd voordat ik de stap zette om mijn Open Water te behalen. Toen ik tijdens het backpacken in Thailand erg veel duikers tegenkwam plus de verhalen die ik daar van de duikers hoorde, zorgde ervoor dat het toch maar eens tijd werd om mijn Open Water brevet te halen.

Mijn mooiste duikervaring:

Mijn eerste duik in Thailand is toch wel een van de meest bijzondere duiken die ik gemaakt heb.

Nadat we met de boot bij de duikstek aankwamen en het water in gingen, zagen we direct een 12m lange walvishaai voorbijkomen. In de duikbriefing werd wel verteld dat ze heel soms een walvishaai gespot hadden, maar dat dit al weer een hele tijd geleden was. Mede hierom is dit toch wel een duik die ik niet zomaar vergeet.

Mijn favoriete specialty:

Nachtduiken staat hoog op mijn lijst van specialties. Tijdens het nachtduiken zie je alleen de dingen waar je je duiklamp schijnt, waardoor je de hele duik anders beleeft dan overdag. Nachtduiken hoeft niet alleen ’s avonds, maar ook in de ochtend. In het donker het water in en gedurende de duik zie je het rif ontwaken zodra de zon opkomt. Vooral op Bonaire maak ik graag deze duiken.

Naast het nachtduiken maak ik ook graag foto’s van het onderwaterleven, de specialty Photo & Video heeft me enorm geholpen om te leren hoe je dit het beste kan doen.

Ruud Verhees
Ruud Verhees
Open Water Instructor
Ruud Verhees
Ruud Verhees
Open Water Instructor
Duikt sinds: 2012
Aantal duiken: 1200

 

Over mijzelf:

Ik ben Ruud en duik sinds 2012. Ik heb hier helemaal mijn passie in gevonden en vind het leuk om dit te delen en mensen dit gevoel mee te geven.

Waarom ben ik gaan duiken:

Ik ben ooit begonnen met een proefduik en wist meteen dat ik het meer wilde gaan doen. Ik ben toen meteen begonnen met mijn duikcursus.

Mijn mooiste duikervaring:

Mijn mooiste duikervaring was in Italië, waar we een wraktour gedaan hebben. Er mooi om relaxt door het wrak te duiken.

Mijn favoriete specialty:

De wrakduik specialty. Mijn kennis en ervaring delen met mensen zodat ze deze mooie duiken zelf leren maken.

Ylva Hendriks
Ylva Hendriks
Ylva Hendriks
Ylva Hendriks

Ik ben Ylva Hendriks en woon in Vught samen met mijn zus, nichtje en ouders. In mei 2013 ben ik begonnen met werken bij Herman Lieven als bijbaan naast mijn studie. Afgelopen juli heb ik mijn studie afgerond en ben ik direct fulltime aan de slag gegaan bij Herman Lieven.

Op mijn 7e ben ik begonnen met duiken bij een vereniging. In de loop van de jaren heb ik diverse duikopleidingen afgerond en ben nu Rescue Diver. Sinds 2016 ben ik begonnen met freediven. Daarnaast ben ik sinds 2015 actief als SUP begeleidster voor de SUP workshops. Deze zomer heb ik voor het eerst kennis mogen maken met onze andere specialiteit; de zeilsport.

In de winkel geef ik jullie graag advies over onze producten zodat jullie met de juiste materialen aan het volgende avontuur kunnen beginnen!
Naast klanten helpen, zorg ik er zo goed mogelijk voor dat de winkel en de duikschool op orde is. Verder help ik in drukke tijden Jasper met het verwerken van bestellingen en leveringen.