Open Water

De Open Water cursus is je eerste stap in de wereld onderwater. Na het behalen van deze cursus kun je overal ter wereld duiken. Onder begeleiding van onze professionele staffleden leer je de basis van het duiken met perslucht. Onze cursussen worden gegeven in een rustig tempo met veel aandacht voor persoonlijke begeleiding. Kleine groepen en voldoende staffleden zorgen er voor dat iedereen de aandacht krijgt die hij/zij nodig heeft.

Wij bieden de Open Water cursus in verschillende varianten aan, met daarbij behorende voordelen. Mocht je in onderstaand schema toch niet de juiste match vinden voor je wensen, dan is er wellicht wel een maatwerk oplossing voor je te vinden. Hiervoor kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Wanneer een volledig gepersonaliseerde aanpak, of discretie gedurende de cursus een must of wens is, bieden wij ook de VIP Open Water opleiding aan.


Bovenstaande cursussen zijn ook als referral beschikbaar, hierbij doe je de buitenduiken in het buitenland. Indien je kiest voor een referral, dan wordt er €50,- in mindering gebracht op de cursusprijs.

Cursusdata

Hoe schrijf ik me in

Hierboven zie je een evenementenkalender met alle startdata van aankomende groepscursussen. Wil je een privé cursus doen, of kom je er met bovenstaande data niet uit? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier rechtsboven op de pagina, mail met info@lieven.nl of bel met 073-6131763.

Wil je deelnemen aan een groepsopleiding? Tik dan een startdatum hierboven aan om naar de detailpagina van de cursus te gaan. Hier vind je een korte omschrijving van de cursus, de algemene voorwaarden voor de cursus en de “Komende data”. Bij Komende data zie je de startdatum met een +teken daar voor. Zodra je op het plusje drukt, zie je alle data die bij deze opleiding horen. Kijk of je alle data beschikbaar bent en registreer je vervolgens voor de cursus door op “registreer” te drukken.

Je wordt nu naar de SSI website geleid, waar je nogmaals op de cursus infopagina zit als laatste bevestiging. Druk hier nogmaals op “registreer” en maak een SSI account aan, of log in met je bestaande SSI account. Je staat nu ingeschreven voor deze cursus en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Aanvullende informatie

Minimum leeftijd voor deelname: 10 jaar
(let op! Voor de 8 persoons voordeelcursus is de minimale leeftijd 15 jaar)

Inclusief:

  • Koffie/Thee tijdens theorielessen
  • Duikmaterialen
  • Flesvullingen
  • Examens
  • 3 maanden Zilver lidmaatschap Duikteam

Exclusief:

De snorkelmaterialen (verplicht)

Het logboek (verplicht)

  • In je logboek noteer je al je duiken, dus ook je eerste opleidingsduiken
  • Dit logboek mag digitaal zijn, maar fysiek geniet vaak de voorkeur

De shorty (neopreen pak, extra warmte en comfort, optioneel)

Heb je je keuzes gemaakt?

Weet je met welke startdatum je mee wilt doen? Dan kun je je direct opgeven in het overzicht hierboven. Je hoeft dan nog geen keuzes aan te geven wat betreft snorkelmaterialen, logboek of shorty. Zodra je inschrijving bevestigd is bij ons, nemen wij contact met je op om alle opties en vragen door te spreken.

Na deze cursus:

Wanneer je klaar bent met je Open Water brevet, mag je overal ter wereld duiken tot 18 meter in omstandigheden die gelijkwaardig of beter zijn dan je lesomstandigheden. Maar je bent nog niet klaar met “duiker worden”. Voor veel duiken is namelijk aanvullende training nodig.

Na je Open Water brevet kun je kiezen uit een enorm scala aan SSI Specialties, om je duikmogelijkheden te vergroten in het gebied dat JIJ graag wilt. Wil je bijvoorbeeld een prachtig wrak vol geschiedenis en kleurrijk koraal gaan verkennen? Doe dan de SSI Wreck Diver opleiding. Wil je je duikvakantie in het buitenland nòg veiliger maken èn je duiken verlengen? Doe dan de Enriched Air (nitrox) opleiding. Wil je je duikskills direct op een hoger niveau brengen en perfect leren trimmen? Dan is de Perfect Buoyancy cursus iets voor jou! Welke specialty je ook kiest, richt je op wat jij leuk vindt en maak van jezelf stap voor stap een betere duiker. Bekijk alle specialties hier.

Wreck Diving
Enriched Air Nitrox
Perfect Buoyancy