Zandmeren Heerewaarden - Herman Lieven duikschool & duikwinkel in 's-Hertogenbosch

Zandmeren Heerewaarden

Zandmeren Heerewaarden is interessant vanwege het half gezonken wrak dat hier ligt. Rondom het wrak ligt oud industrieel materiaal. Het wrak wordt bewoond door grote snoeken en snoekbaarzen en in het voorjaar en de zomer wemelt het hier van de scholen jonge vissen.

Het zicht is wisselend. Je duikt in een zijarm van de Maas. Het wrak is deels bovenwater zichtbaar, met het diepste punt op ongeveer 7 meter diepte.

Bijzonderheden

Vanwege de dichtbegroeide oever kun je niet bij het wrak zelf het water in. Je parkeert op enige afstand van het wrak bij een hek en daar ga je te water via een grindstrandje. Volg nu de linkeroever tot je, na ongeveer tien minuten, het gestrande wrak bereikt. Onderweg kom je op de bodem industrieel materieel tegen zoals werkbanken, lieren en ladenkasten. Het schip zou ongeveer zestig jaar oud zijn. Het zou hier tijdens de oorlog zijn vastgelopen als gevolg van een stuurfout. Daarna is het nooit geborgen. Het schip is ongeveer tien meter lang en drie meter hoog.

Waarschuwingen

Let op of er geen werkzaamheden plaatsvinden bij het nabijgelegen losdock. Je hebt dan slecht zicht. Zorg dat je bij het parkeren niet de poort blokkeert voor eventuele hulpdiensten.

Wil je duikmateriaal kopen? Bezoek Duikwereld.nl