Put van Heel - Herman Lieven duikschool & duikwinkel in 's-Hertogenbosch

Put van Heel

De Baars is een heldere, visrijke duikstek met een gevarieerd onderwaterlandschap. Je duikt langs dichtbegroeide oevers, leemwanden, landtongen, boomwortels en een enorme hoeveelheid bouwpuin.

Er gaan geruchten dat hier het puin ligt van een complete kerk. Even mooi is het onderwaterpark dat is aangelegd door het Waterman Dive Center team. De snoekenkooien, het kooienrif en het ‘Car Reef’ van miniatuurauto’s is met zorg gemaakt. Ga er ook met zorg mee om. De Baars staat ook bekend als Oostplas, Put van Hees, Put van Heel en Put van Casteren.

Bijzonderheden

Een van de mooiste onderdelen van het onderwaterpark in de Baars is het kooienrif. De tien meter lange constructie is gemaakt van hekken en zeildoek. Je kunt er doorheen duiken of ernaast gaan hangen. In het rif foerageren geregeld grote snoeken. Bekijk ook het ‘Car Reef’ en het gebied rond de grote landtong in de westhoek. Het is een schitterende habitat vol stenen, planten en vissen.

Waarschuwingen

Beperkte parkeerruimte bij instap 2 (zuidoostzijde). Parkeer hier in de berm (6 auto’s). Houdt daarbij de toerit tot de brug te allen tijde vrij voor hulpdiensten en werkverkeer. Parkeer bij drukte bij instap 1 aan de noordzijde. Pas bij de landtongen op voor uitstekende puindelen en puntige wortels. Parkeren en/of te water gaan aan de is zuidzijde strikt verboden.

Noodassistentieplan

Meer informatie:

Wil je duikmateriaal kopen? Bezoek Duikwereld.nl