Zondagochtendduik: De Geffense Plas (Waterman)

Date/Time
Date(s) - 02/06/2024
10:00 - 12:30

Location
Geffense Plas (Waterman)

Categories

Kaart wordt geladen...

Algemeen:
Wederom is er een zondagochtendduik gepland voor het duikteam.

Vandaag: De Geffense Plas

De Geffense Plas is een plas geschikt voor alle gebrevetteerde duikers, dus ook voor de OWD (Open Water Diver). De OWD kan hier samen met een hoger gebrevetteerde duiken.

Informatie:
De Geffense Plas ligt in een prachtig recreatiegebied gelegen in de buurt van Geffen nabij Oss. Je betaald een klein bedrag van +/- €2,50 aan de ingang of bij het paviljoen.  Wanneer je van te voren een afspraak maakt met de beheerder is het mogelijk om de auto op te rijden tot aan het strandgedeelte. Buiten het seizoen kun je je auto er zelfs parkeren.

De Geffense Plas is een eenvoudige duikstek met goed zicht. De Geffense Plas heeft vaak redelijk goed zicht, welke kan variëren van 2 tot 8 meter. Bijzonder aan deze plas is de visstand. Je kunt er een divers aan zoetwatervissen en ander soortig leven tegenkomen zoals: Baars, Brasems, Karpers, Kreeft, Paling, Snoek, Snoekbaars, Steuren, een enorme Meerval, Voorn en Zonnebaars.

Film van Jessica Ruijs:

Tips voor je duikplanning:
De Geffense Plas is 18 meter diep en wordt tevens gebruikt voor dagrecreatie. De instapplaats bevat een geleidelijk harde aflopende bodem. Wanneer je op diepte komt tref je meet los sediment aan. Het is van belang om goed te navigeren. Dit omdat het reliëf van de bodem kan zorgen voor verwarring. Wanneer je rechts af gaat, in zuidwestelijke richting, kom je een aantal boomstronken tegen. Hier wordt vaak de enorme Meerval gespot. Deze Meerval is ruim 2 meter. Wanneer je links af gaat vind je in de begroeiing diverse vissoorten.

Brevettering :
• Open Water Diver (SSI of PADI),

Vragen?
Stuur dan een mail naar richard@lieven.nl t.a.v. John/zondagochtendduik of stuur John een persoonlijke bericht in onze Whatsappgroep.

Verwijzing: Duikersgids (lees de info in de Duikersgids)

Noot!
De kosten om te mogen duiken bedraagt enkele euro’s, +/- €2,50 p.p.

Reserveringen

Je moet je aanmelden of registreren om te kunnen reserveren.