Dinsdagavond: Wagenbergse Put

Date/Time
Date(s) - 25/06/2024
19:00 - 22:30

Location
Herman Lieven Duiksport

Categories

Kaart wordt geladen...

Algemeen:
Zoals iedere dinsdagavond, staat er voor het duikteam wederom een gezellige duik gepland. Zorg voor een goed werkende lamp (+reserve lamp) om mee te nemen.

Vanavond: De Wagenbergse Put

De Wagenbergse Put, ook bekend als Zandmeer Wagenberg, is een plas geschikt voor alle gebrevetteerde duikers, dus ook voor de OWD (Open Water Diver). De OWD kan hier samen met een hoger gebrevetteerde duiken.

Informatie:
De Wagenbergse Put is ooit gebruikt als puinstort. De Wagenbergse Put heeft een natuurlijke rietkraag. Voor de natuurliefhebber zijn er diverse vogelsoorten te spotten zoals: watervogels, rietvogels en struweelvogels. De Wagenbergse Put heeft een gezonde vispopulatie en een oeverbescherming. Er is dus een divers aan onderwaterleven zoals o.a.: Baars, Karper, Paling, Snoek en Rivierkreeftjes

Tips voor je duikplanning:
Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen aanwezig aan de oostzijde van de put. Aan de westzijde is het niet mogelijk om te parkeren. Hier zitten doorgaans ook vaak vissers. Mocht je daar toch willen gaan duiken, maak dan eerst even afspraken met ze zodat er geen problemen ontstaan.

Video gemaakt door Jessica Ruijs:

Brevettering :
• Open Water Diver (SSI of gelijkwaardig),

Vragen?
Stuur dan een mail naar richard@lieven.nl t.a.v. John/dinsdagavondduik of stuur John een persoonlijke bericht in onze Whatsappgroep.

Verwijzing: Duikersgids (lees de info in de Duikersgids)

Noot!
Tussen het puin komen ook uitstekels voor zoals betonijzer of andere scherpe voorwerpen, welke bij minder zicht problemen kunnen veroorzaken. Je dient dus opmerkzaam te zijn om niet je pak of jezelf te beschadigen.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.