Dinsdagavond: Meerse plas Den Dungen

Date/Time
Date(s) - 18/06/2024
19:00 - 21:30

Location
Meerse Plas

Categories

Kaart wordt geladen...

Zoals iedere dinsdagavond, staat er voor het duikteam wederom een gezellige duik gepland. De dagen zijn inmiddels weer wat langer zodat we kunnen genieten van het daglicht. Wel is het zaak om een goed werkende lamp (+reserve lamp) mee te nemen.

Vanavond: De Meerse Plas

De Meerse Plas staat ook bekend om Dungense Gat en Recreatieplas Den Dungen en is geschikt voor alle gebrevetteerde duikers, dus ook voor de OWD (Open Water Diver). De OWD kan hier samen met een hoger gebrevetteerde duiken.

Algemene informatie:
De Meerse Plas leent zich overigens ook prima voor nachtduiken. Er zijn diverse wrakken aanwezig in de Meerse Plas. De meeste liggen aan de zuidoostelijke zijde van de Meerse Plas. Dit zijn voornamelijk scheepswrakken. De metalen wrakken zijn vaak goed te vinden. De houten zijn vaak vergaan of half verdwenen onder de zandbodem. De Meerse Plas is 20 meter diep. Je kunt er een divers aan leven tegenkomen zoals: Baars, Snoekbaars, Snoek, Karper, Paling en Kikkers.

De Meerse Plas wordt tevens gebruikt voor dagrecreatie, zwemmen en hengelsport. Het is daarom verstandig om hier in je duikplanning rekening mee te houden. Informeer bij de vissers wat hun plan is en zorg dat je elkaar niet in de weg ligt.

Brevettering :
• Open Water Diver (SSI of gelijkwaardig),

Vragen?
Stuur dan een mail naar richard@lieven.nl t.a.v. John/dinsdagavondduik of stuur John een persoonlijke bericht in onze Whatsappgroep.

Verwijzing: Duikersgids (lees de info in de Duikersgids)

Noot!
De Meerse Plas is een afgelegen locatie. Neem te allen tijden voldoende voorzorgsmaatregelen met betrekking op je auto of andere zaken. Zet bijvoorbeeld je mobiele telefoon op de vliegtuigstand zodat er geen traceerbaar signaal wordt afgegeven.

Ideaal is natuurlijk om een “Duikleider” aan de kant te hebben die kan ingrijpen onder bepaalde omstandigheden en waardevolle spullen kan bewaren. Mogelijk is er iemand die deze taak op zich wil nemen. (Iemand die niet duikt maar wel wil kijken).

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.