Dinsdagavond: Groote Wielen

Date/Time
Date(s) - 02/07/2024
19:00 - 21:30

Location
Groote Wielen (strand)

Categories

Kaart wordt geladen...

Algemeen:
Zoals iedere dinsdagavond, staat er voor het duikteam wederom een gezellige duik gepland. Zorg voor een goed werkende lamp (+reserve lamp) om mee te nemen.

Vanavond: De Groote Wielen

De Groote Wielen, ook bekend als de Groote Wielenplas, is een plas geschikt voor alle gebrevetteerde duikers, dus ook voor de OWD (Open Water Diver). De OWD kan hier samen met een hoger gebrevetteerde duiken.

Informatie:
De Groote Wielen is een recreatieplas waar mensen doen aan pleziervaart, surfen en zwemmen en is eenvoudig toegankelijk vanaf het strand. Je kunt bij het water parkeren.

De Groote Wielen is vernoemd naar de gelijknamige woonwijk in Rosmalen. De plas is ontstaan door het winnen van zand voor de ophoging van het terrein.

Video van Zaneta Mentel:
https://www.youtube.com/watch?v=tBgqyo83EV8

Tips voor je duikplanning:
De Groote Wielen is wel een plas waar je goed uitgetrimd dient te duiken omdat anders het zicht snel vertroebelt. De bodem bestaat voornamelijk uit een zandbodem met hier en daar een leemblok. Bij het betreden van de plas loopt de bodem al snel stijl af naar 8 meter. Er zijn ook mosselvelden en groenzones langs de oevers aanwezig waar je o.a. snoeken kunt spotten. De Groote Wielen is 18 meter diep. De Groote Wielen kent een divers aan onderwaterleven zoals o.a.: Baars, Brasem, Karper, Snoek, Snoekbaars, Rivierkreeftjes, Voorn en Zoetwatermossel.

Brevettering :
• Open Water Diver (SSI of gelijkwaardig),

Vragen?
Stuur dan een mail naar richard@lieven.nl t.a.v. John/dinsdagavondduik of stuur John een persoonlijke bericht in onze Whatsappgroep.

Verwijzing: Duikersgids (lees de info in de Duikersgids)

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.