Dinsdagavond: De Katsbogte Plas

Date/Time
Date(s) - 16/07/2024
19:00 - 21:30

Location
Katsbogte zuid

Categories

Kaart wordt geladen...

Algemeen:
Zoals iedere dinsdagavond, staat er voor het duikteam wederom een gezellige duik gepland. Zorg voor een goed werkende lamp (+reserve lamp) om mee te nemen.

Vanavond: De Groote Wielen

De Katsbogte Plas, ook bekend als de Surfplas van Goirle, is een plas geschikt voor alle gebrevetteerde duikers, dus ook voor de OWD (Open Water Diver). De OWD kan hier samen met een hoger gebrevetteerde duiken.

Informatie:
De Katsbogte Plas is een recreatieplas waar natuurliefhebbers diverse flora en fauna fotograferen en registreren op het internet. De recreatieplas heeft een oppervlakte van 3,2 hectare en heeft een diepte van 15 meter. Het zicht is zeer wisselend.

Video van Corne Uijens:
https://www.youtube.com/watch?v=c4phS7iqoQk

Tips voor je duikplanning:
De Katsbogte Plas heeft een zandbodem en kent een eenvoudige instap aan de Noord-Westkant van de plas. De kant heeft steile begroeide grasoevers en er zijn tevens enkele fraaie wandjes aanwezig. De Katsbogte Plas kent een divers aan onderwaterleven zoals o.a.: Baars, Meerval, Paling, Snoek, Voorn en uitzonderlijk grote Zoetwatermosselen ook wel Zwanenmosselen genoemd.

Brevettering:
• Open Water Diver (SSI of gelijkwaardig),

Vragen?
Stuur dan een mail naar richard@lieven.nl t.a.v. John/dinsdagavondduik of stuur John een persoonlijke bericht in onze Whatsappgroep.

Verwijzing: Duikersgids (lees de info in de Duikersgids)

Adres:
Docklands
5026SL Tilburg

Noot!
Aan de Katsbogte Plas vinden activiteiten plaats als de hengelsport, surfen en zwemmen.

Reserveringen

Je moet je aanmelden of registreren om te kunnen reserveren.