Dinsdagavond: De Baars

Date/Time
Date(s) - 09/04/2024
19:00 - 21:30

Location
De Baars

Categories

Kaart wordt geladen...

Het duikteam duikt iedere dinsdagavond in de regio Den Bosch.

Er wordt standaard 1 uur gedoken. Daarna is er tijd om even gezellig na te kletsen over de duik.

Deze avond zal er worden gedoken bij de Baars. Ook wel o.a. bekend als de Oostplas, de put van Heel of de put van Casteren.

We verzamelen ons om 19:00 uur op locatie. Dit is de parkeerplaats bij de zendmast. Er volgt een korte briefing en de buddyparen worden samengesteld. We lopen vervolgens via het bruggetje naar het water. Er zijn op locatie twee plaatsen waar je kunt instappen. De meest oostelijke instap is het beste om te water te gaan. Houd rekening met evt. vissers aan de waterkant.

Einde van de duik tot ongeveer 21:30 uur.

Bij te weinig aanmeldingen, minder dan 2 personen, zal de duik niet doorgaan en zal dit vermeld worden in de app. Ook bij slecht weer wordt dit gemeld in de app.

Brevet: Open water of Advanced Open Water en Night & Limited Visibility is een pré.

De Baars is een visrijke duikplek waar je een zeer gevarieerd onderwaterlandschap kan aantreffen. De oevers zijn dicht begroeid en er zijn leemwanden en landtongen aanwezig. Verder zijn er boomwortels en een enorme hoeveelheid bouwpuin van waar men zegt dat deze van een complete kerk is.

Voor meer informatie over de duiklocatie, klik op Location en je komt op een nieuwe pagina, inclusief een link naar Duikersgids. Hier vind je allerlei informatie over de locatie en logs van collega duikers.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.