Carrière de Vodelée

Kaart wordt geladen...

Adres
Route de Gimnee
Vodelée


5681
België


Het Centre de plongée profonde René Crepin is een geschikte winterduikplaats om 40 m duiken te halen en diepe proeven af te leggen.

Het is een oude marmergroeve gelegen in Vodelée, een klein dorpje tussen Givet en Phillippeville, kort bij de Franse grens.

Het grijze en rode marmer dat hier ontgonnen werd, wordt Royal, Imperial en Griotte genoemd. De wanden van de groeve zijn dan ook fraai van kleur. Onder water kan je nog mooie stukjes marmer vinden.

Men kan te water gaan langs een wegje dat tot aan het wateroppervlak loopt of vanaf een platform 3 meter boven het wateroppervlak (ideaal om je rolsprong te showen). Onder het platform is er een diepte tussen 3 en 6 m. De steile wanden van de steengroeve dalen loodrecht naar 30 m, met richels op verschillende dieptes. Aan de linkerzijde van de groeve daalt de wand eerder glooiend naar 30 m en is bezaaid met rotsblokken.

De maximum diepte bedraagt 36 à 40 m achteraan links in de hoek en in midden van de put.

Om de duikstek aantrekkelijker te maken werden er onderwater objecten geplaatst. Zo vind je er een vliegtuigje, rioolbuizen, graansilo’s, een bootje, enz…

Men heeft in de steengroeve heel wat vis uitgezet waaronder karpers, snoek, zalm, forel, barbeel, zeelt, paling, steur en nog veel meer. Ook rivierkreeftjes en eendenmossels kom je er tegen.
Het is alleen jammer dat de meeste van deze vissen leven in de bovenste 5 meter. Enkel steuren tref je aan in het diepere gedeelte. Maar de objecten die op diepte terug te vinden zijn, zijn een mooie compensatie.

De eerste hulppost vlak over het cafetaria is zeer goed uitgerust met zuurstof en verstelbare tafel. Eerste hulp materiaal en noodzakelijke geneesmiddelen zijn ter beschikking van artsen. Elke club moet een zuurstoffles meebrengen.

https://www.duikersgids.nl/vodelee

Aankomende Evenementen

  • Geen evenementen op deze locatie