Zondagochtendduik: De Boomgaardplas

Date/Time
Date(s) - 19/05/2024
10:00 - 12:30

Location
Boomgaardplas

Categories

Kaart wordt geladen...

Zoals vaker in het verleden is gebeurd staat er weer een duik gepland op de zondagochtend voor het duikteam. Dit op verzoek van diverse leden.

Vandaag: De Boomgaard Plas

De Boomgaard Plas staat ook bekend als het Gat van Kabalt of de Plas in den Boomgaard. Het is een makkelijke plas en dus geschikt voor alle gebrevetteerde duikers, dus ook voor de OWD (Open Water Diver). De OWD kan hier samen met een hoger gebrevetteerde duiken.

Algemene informatie:
De Boomgaard Plas is gelegen aan Camping in Den Boomgaard in Kapel-Avezaath. Je betaald een klein bedrag van €4,00 aan de receptie van de Camping om hier te mogen duiken.

De Boomgaard Plas is een rustige duikstek die zich ook prima leent voor nachtduiken. De Boomgaard Plas heeft vaak kraakhelder water en je treft er een mooie onderwaterwereld aan.  Het zicht kan 5 tot 7 meter zijn. Er zijn diverse plantensoorten te bewonderen zoals fonteinkruid, hoornblad, kranswier en waterpest. Je kunt er een divers aan zoetwatervissen tegenkomen zoals: Brasem, Snoek, Snoekbaars, Steur, Pos, Voorn, Zeelt en Zoetwaterkwal.

De Boomgaard Plas is 25 meter diep en wordt tevens gebruikt voor dagrecreatie, zwemmen en hengelsport. Het is daarom verstandig om hier in je duikplanning rekening mee te houden. Informeer evt. bij de vissers wat hun plan is en zorg dat je elkaar niet in de weg ligt. De plas is te benaderen via een steiger met trap. Er zijn tevens toiletten aanwezig. Wel is het zaak om een goed werkende lamp (+reserve lamp) mee te nemen.

Brevettering :
• Open Water Diver (SSI of PADI),

Vragen?
Stuur dan een mail naar richard@lieven.nl t.a.v. John/zondagochtendduik of stuur John een persoonlijke bericht in onze Whatsappgroep.

Verwijzing: Duikersgids (lees de info in de Duikersgids)

Noot!
Bij de Boomgaard Plas is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

De Boomgaard Plas ligt aan een camping en het is betaald duiken. De kosten om te mogen duiken bedraagt €4,00 p.p.

Website voor openingstijden: https://www.vakantieparkdeboomgaard.nl/nl/actuele-openingstijden

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.