Zeelandduik: Frans Kokrif – Dreischor

Date/Time
Date(s) - 09/06/2024
08:00 - 16:00

Location
Frans Kokrif Dreischor

Categories

Kaart wordt geladen...

Algemeen:
Zoals vaker op zondag een duik wordt georganiseerd, staat er voor het duikteam wederom een gezellige duik gepland. Dit keer in de Provincie Zeeland.

Vandaag: Frans Kokrif – Dreischor

Het Frans Kokrif ligt aan de zuidzijde van het Grevelingenmeer nabij Dreischor op Schouwen-Duiveland. De duikplaats is vernoemd naar Frans Kok, de eerste duikondernemer van de Provincie Zeeland. Het Frans Kokrif – Dreischor is geschikt voor alle gebrevetteerde duikers, dus ook voor de OWD (Open Water Diver). De OWD kan hier samen met een hoger gebrevetteerde duiken.

Informatie:
Het Frans Kokrif is in 2001 gebouwd en is een kunstmatig rif welke bestaat uit reefballs. Vanaf de steiger liggen de reefballs op 8 en 12 meter. Ook zijn er oude duikresten te bewonderen tussen de 3 en 8 meter. Vanaf 10 meter tref je een zandbodem aan die langzaam overgaat in een bodem van slib. Vanaf de instapplaats kun je in Noordelijke richting duiken. Hier vind je een sleuf, op 14 meter diepte, waarin zich veel onderwaterleven bevindt. Onder water zijn ook diverse objecten te zien zoals een plantenkas, badkuip en een fiets.

Onderwaterbiologie:
Het Frans Kokrif – Dreischor heeft houten pijlers en de eerder genoemde reefballs welke prachtig zijn begroeid met Sponzen, Kokerwormen, Zakpijpen en Zeeanemonen.
Je treft er een divers aan zoutwatervissen aan. Er zijn ook garnalen en Zeenaaktslakken te bewonderen.  In allerlei hoeken en gaten zijn Europese Zeekreeften, Zeedonderpadden en allerlei soorten Krabben te bewonderen. Op de zeebodem kun je platvissen tegenkomen en brede Ringsprietslakken.

Video van: Dirk van den Bergh

Tips voor je duikplanning:
In het Grevelingenmeer is geen getij, dus er hoeft geen rekening te worden gehouden met eb en vloed.

Brevettering :
• Open Water Diver (SSI of PADI).

Tijdsplanning:

  • 07:45 uur verzamelen bij de winkel van Herman Lieven.
  • 08:00 uur vertrek richting Zeeland
  • 09:30 uur aankomst Dreischor

Het tijdsplaatje voor het verloop van de dag wordt ter plaatse verder bekeken door het aanwezige duikteam. Dit is namelijk afhankelijk of mensen 1 of 2 duiken willen maken en hoe eenieder de dag verder ingevuld wil hebben.

Vragen?
Stuur dan een mail naar richard@lieven.nl t.a.v. John/zeelandduik of stuur John een persoonlijke bericht in onze Whatsappgroep.

Verwijzing: Duikersgids (lees de info in de Duikersgids)

Noot!
Er wordt in de Grevelingen veel gevist met fuiken. Laat deze met rust zodat eenieder tevreden blijft en men elkaar blijft respecteren. Sluit de auto goed af en zet je mobiele telefoon op vliegtuigstand tijdens de duik zodat deze via Blue Tooth niet te traceren is.

Er is op diverse plaatsen bij de Grevelingen een vulstation aanwezig waar je, met een app en uiteraard tegen betaling, je fles kunt vullen.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.