Duikteam Event: Maritieme indoor training

Date/Time
Date(s) - 12/05/2024
08:45 - 16:00

Location
Herman Lieven Duiksport

Categories

Kaart wordt geladen...

 

Het is alweer jaren geleden, maar we gaan hem weer doen: de unieke Maritieme indoor training bij Get Wet!

Tijdens deze training ga je in het overdekte zoetwater trainingsbad van STC-KNRM aan de slag met een training overleven in het water. De faciliteiten liegen er niet om:

 • Cabine voor de simulatie voor auto te water
 • Helikopterhijsinstallatie om een drenkeling vertikaal uit het water te hijsen
 • Springplateau om met een veilige sprongtechniek van hoogte te springen
 • Klimnetten: om met de juiste techniek omhoog te klimmen
 • Afdaaltouw met knopen om veilig af te dalen
 • Reddingsvlot voor keeroefeningen
 • Rubberboot om drenkelingen horizontaal uit het water te halen
 • Golven van 0 tot 1,5 meter hoogte
 • Windkracht van 0 tot 7
 • Regen instelbaar van motregen tot stortbui
 • Verduisteringsinstallatie om de tweede ronde in het donker uit te voeren
 • Blikseminstallatie met lichteffecten

Iedereen die in het bezit is van een goede gezondheid en een zwemdiploma kan meedoen. Kinderen kunnen vanaf 14 jaar onder toezicht van een volwassene deelnemen.

Het zwembad heeft een gemiddelde watertemperatuur van ± 21 graden Celsius. De afmetingen van het zwembad zijn: lengte 30 m, breedte 14 m, diepte 3 m. Deze trainingslocatie is uniek in Nederland en zeer goed bruikbaar voor het trainen van watersporters. Als eindoefening hebben we een uur windkracht 7, storm, golven van 1½ meter, duisternis en bliksem.

We hebben deze training in het verleden vaker gevolgd met zeer enthousiaste reacties achteraf!

Zo ziet de dag er uit:

Wij ontvangen jullie graag vanaf circa 09:45 uur in het bedrijfsrestaurant van het  trainingscentrum STC-Next Quarantaineweg 98, 3089 KP Rotterdam – Heijplaat. Zie ANWB bord Havens 2621-2646. Er is ruime gratis parkeergelegenheid. Rij hiervoor het trainingscentrum voorbij, 1ste weg rechts, na 100 meter rechts het parkeerterrein op. Neem direct je benodigde spullen mee. Loop 70 meter voorbij de slagboom en ga daar direct linksaf  en door de glazen deuren naar binnen. Niet rechtdoor naar de hoofdingang.  Hier zijn de kleedkamers om je duiktas en eventueel jas neer te hangen. Er zijn hier ook lockers. Ga zonder duiktas de trap op naar het restaurant voor de brunch.

Na de gezellige start met een brunch (broodjes, koffie, thee, melk, en jus d’orange) beginnen wij om 10.30 uur met de briefing.  Aan de hand van foto’s en film laten wij zien hoe de dag gaat verlopen.

Na het omkleden in de kleedkamers starten wij in het zwembad met de training. De teams proberen wij zo veel mogelijk bij elkaar te houden. Ieder team heeft een eigen instructeur en werken in een stationssysteem de 6 onderdelen af.

Na circa 2,5 uur is er een pauze van 15 minuten met koffie/thee/frisdrank en snacks. Hierna starten wij met de eindoefening met alle effecten, zoals wind, regen, golven, bliksem, duisternis.

De training duurt tot ± 15:00 uur. Na afloop van de training gaan wij naar het bedrijfsrestaurant voor de evaluatie.

Zelf meenemen:

Voor de training: een duikpak (geen shorty) en duikschoentjes. De watertemperatuur is 21 graden. Wij adviseren een neopreen pak van 5 tot 7 mm.

Beschik je niet over een pak, dan is dat te huur bij Get Wet voor € 15,-. Geef dit minimaal 5 dagen van te voren door op Richard@lieven.nl met je  lengte, gewicht en schoenmaat, en of je een dame of heer bent.

De kosten voor deze dag bedragen:

€ 90,- voor Goud leden
€ 95,- voor Zilver leden
€ 105,- voor Brons leden

Let op: Wanneer je inschrijft ontvang je hiervoor een factuur en is annuleren NIET meer mogelijk. Mocht je onverhoopt toch niet kunnen, dan kun je wel iemand anders in jouw plaats laten gaan maar deze vervanging dien je zelf te regelen en door te geven aan de winkel.

We hebben voor deze dag 20 plaatsen weten te reserveren in de zeer drukke agenda van GetWet, dus voor deze training geldt: vol=vol.

Kijkers:

Wil er iemand met je mee die geen deelneemt, maar wel wil kijken of foto’s maken, dan is dit ook mogelijk: De kijkers die niet meedoen betalen € 20,0 voor de brunch en verdere verzorging. Deze tellen niet mee voor de 20 gereserveerde plaatsen en kun je los aanmelden via Richard@lieven.nl.

Carpoolen:

Het is ongeveer een uur rijden naar het trainingscentrum. Voor de mensen die willen carpoolen raden we aan om 08:30 af te spreken bij de winkel zodat je op tijd onderweg bent.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.