Dinsdagavondduik Zandmeren Vervallen Haven

Date/Time
Date(s) - 23/04/2024
19:00 - 21:30

Location
Zandmeren Vervallen Haven

Categories

Kaart wordt geladen...

Zoals iedere dinsdagavond, staat er voor het duikteam wederom een gezellige duik gepland. Ook vanavond kan de OWD mee om samen met een hoger gebrevetteerde te duiken. De dagen worden inmiddels weer wat langer zodat we langer kunnen genieten van het daglicht. Ondanks dat, de dagen weer langer worden, is het zaak om een goed werkende lamp (+reserve lamp) mee te nemen. Met de verandering van de seizoenen verandert ook de watertemperatuur, maar voor ons duikteam is dit geen probleem omdat we het gehele jaar door duiken.

Vanavond: De Zandmeren Vervallen Haven

De Zandmeren, oftewel de “Vervallen Haven” genoemd, op het programma. De Zandmeren is een zandafgraving welke in een open verbinding staat met de maas. Je hebt hier eigenlijk het hele jaar door goed zicht tot vaak wel 10 meter. Langs de oever en in het oude havengebied wemelt het vaak van de jonge vissen. Het wordt aangeraden om tussen de 3 en 7 meter te duiken omdat dit vaak de mooiste duiken zijn. Er is hier divers onderwaterleven aanwezig zoals baars, snoekbaars, paling, wolhandskrab, rivierdonderpadden en zoetwaterkreeft. Soms kun je ook een zoetwaterkwalletje tegenkomen.

Zandmeren Vervallen Haven is een afgelegen duikstek welke vlak bij het plaatsje Hoenzadriel licht. Het is een paaigebied waar niet wordt gevaren.

Brevettering :
• Open Water Diver (SSI of PADI),

Vragen?
Stuur dan een mail naar richard@lieven.nl t.a.v. John/dinsdagavondduik of stuur John een persoonlijke bericht in onze Whatsappgroep.

Verwijzing: Duikersgids (lees de info in de Duikersgids)

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.