Dinsdagavondduik: Lithse Ham

Date/Time
Date(s) - 04/06/2024
19:00 - 22:30

Location
Lithse Ham

Categories

Kaart wordt geladen...

Algemeen:
Zoals iedere dinsdagavond, staat er voor het duikteam wederom een gezellige duik gepland. De dagen zijn inmiddels weer wat langer zodat we kunnen genieten van het daglicht. Wel is het zaak om een goed werkende lamp (+reserve lamp) mee te nemen.

Vanavond: De Lithse Ham

De Lithse Ham is een plas geschikt voor alle gebrevetteerde duikers, dus ook voor de OWD (Open Water Diver). De OWD kan hier samen met een hoger gebrevetteerde duiken.

Informatie:
De Lithse Ham is een recreatiegebied waar diverse activiteiten worden ontplooid. Denk hierbij aan Jetskiën, kanovaren, pleziervaart, waterfietsen en zwemmen. Bij de Lithse Ham is een clubhuis aanwezig met een vulstation.

Doordat de Lithse Ham in open verbinding staat met de Maas vind je hier een grote biodiversiteit aan onderwaterleven. De Lithse Ham is een eenvoudige duikstek met een gemiddeld zicht van 4 tot 5 meter. De bodem bestaat uit zand en klei. Door het makkelijk opdwarrelende zand is de duikstek minder geschikt voor oefeningen. Je kunt er een divers aan zoetwatervissen en ander soortig leven tegenkomen zoals: Baars, Brasems, Chinese Wolfhandkrab, Driehoeksmosselen, Kleine Modderkruipers, Paling, Platvis, Pos, Snoek, Snoekbaars, Voorn, Zoetwatergarnalen, Zoetwaterkreeftjes en Zoetwatermosselen.

Video gemaakt door: Diving Roland

Tips voor je duikplanning:
Je maakt bij de Lithse Ham een kantduik welke een helling heeft die behoorlijk glad kan zijn.

Brevettering :
• Open Water Diver (SSI of gelijkwaardig),

Vragen?
Stuur dan een mail naar richard@lieven.nl t.a.v. John/dinsdagavondduik of stuur John een persoonlijke bericht in onze Whatsappgroep.

Verwijzing: Duikersgids (lees de info in de Duikersgids)

Noot!
Het vulstation bij het clubhuis is volgens de duikersgids enkel op de donderdagavond geopend. De toegang tot het water is vrij, echter als je gebruik wilt maken van de steiger, deze heeft net als het clubhuis openingstijden.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.