Dinsdagavondduik: Engelermeer (Herman Lieven Duiklocatie)

Date/Time
Date(s) - 11/06/2024
19:00 - 21:30

Location
Engelermeer (locatie duikschool)

Categories

Kaart wordt geladen...

Algemeen:
Zoals iedere dinsdagavond, staat er voor het duikteam wederom een gezellige duik gepland waarbij een goed werkende lamp (+reserve lamp) van belang is.

Vanavond: Het Engelermeer (Herman Lieven Duiklocatie)

Het Engelermeer (Herman Lieven Duiklocatie) is een plas geschikt voor alle gebrevetteerde duikers, dus ook voor de OWD (Open Water Diver). De OWD kan hier samen met een hoger gebrevetteerde duiken.

Informatie:
Het Engelermeer is een recreatiegebied ten noordwesten van ’s-Hertogenbosch. Het Engelermeer is vernoemd naar het plaatsje Engelen dat ten Oosten van het Engelermeer aan de Dieze ligt. Het grootste gedeelte (428 hectare) van het recreatiegebied wordt beheerd door de gemeente ’s-Hertogenbosch en het overige deel (58 hectare) door Staatsbosbeheer. Dit laatst genoemde deel is natuurgebied. Het Engelermeer is waarschijnlijk een ontstaan uit een oude stroomgeul van de Maas voor de 13de Eeuw. Na de tweede wereldoorlog werd de plas gebruikt voor zandwinning waardoor het recreatiegebied werd uitgebreid en werd ingericht als recreatieplas. De plas werd al snel gebruikt voor windsurfen. Vandaag de dag wordt de plas nog altijd intensief gebruikt. Het Engelermeer is een visrijke duikstek. Je kunt er een divers aan zoetwatervissen en ander soortig leven tegenkomen zoals: Baarzen, Karpers, Paling, Rivierkreeftjes, Snoek, Stekelbaars, Voorn enz.

Tips voor je duikplanning:
Wanneer je de buddycheck hebt uitgevoerd en te water gaat met je buddy, zul je al snel bij het aangelegde onderwaterparcours komen. De lijn die het ondiepe gedeelte volgt ligt op zo’n 5 meter diepte. Het diepere parcours ligt op gemiddeld 10 meter diepte. Langs het parcours zijn diverse attributen te bewonderen die door leden van het duikteam zijn geplaatst.

Brevettering :
• Open Water Diver (SSI of gelijkwaardig).

Vragen?
Stuur dan een mail naar richard@lieven.nl t.a.v. John/dinsdagavondduik of stuur John een persoonlijke bericht in onze Whatsappgroep.

Verwijzing: Duikersgids (lees de info in de Duikersgids)

Noot!
Er komen nieuwe duikers bij het duikteam. Wanneer er afspraken vooraf aan de duik worden gemaakt, houdt je dan aan deze afspraken. Dit om verwarring en, nog belangrijker, om ongelukken te voorkomen.

Reserveringen

Je moet je aanmelden of registreren om te kunnen reserveren.