Dinsdagavondduik : De Tuiningenplas

Date/Time
Date(s) - 28/05/2024
19:00 - 21:30

Location
Tijningenplas woonwijk Wielkamp

Categories

Kaart wordt geladen...

Algemeen:
Zoals iedere dinsdagavond, staat er voor het duikteam wederom een gezellige duik gepland. De dagen zijn inmiddels weer wat langer zodat we kunnen genieten van het daglicht. Wel is het zaak om een goed werkende lamp (+reserve lamp) mee te nemen.

Vanavond: De Tuiningenplas-Oost

De Tuiningenplas is een plas geschikt voor alle gebrevetteerde duikers, dus ook voor de OWD (Open Water Diver). De OWD kan hier samen met een hoger gebrevetteerde duiken.

Informatie:
De Lithse Ham is een recreatiegebied waar diverse activiteiten worden ontplooid. Denk hierbij aan kanovaren, hengelsport en zwemmen. Bij de Tuiningenplas is voldoende parkeergelegenheid. Dit geldt overigens voor beide instapplaatsen.

In de Tuiningenplas kom je kleiwanden en diverse objecten tegen. Aan de zuidzijde, waar over het algemeen meer gedoken wordt, tref je bij de instapplaats een platvorm en een wrakje aan. De Tuiningenplas leent zich ook uitstekend voor nachtduiken. In het voorjaar komt hier ’s-nachts een grote hoeveelheid vis voor. De Tuiningenplas is dan ook een visrijke duikstek. Je kunt er een divers aan zoetwatervissen en ander soortig leven tegenkomen zoals: Brasems, Karper, Paling, Snoek, Snoekbaars, Stekelbaars, Voorn en Zeelt.

Video van: Jessica Ruijs

Tips voor je duikplanning:
Wanneer je de zuidzijde mocht gebruiken voor de instapplaats, ga je vanaf het strandje het water in. Hier is een bankje aanwezig. De bodem loopt er geleidelijk af in tegenstelling tot de Noordzijde (tussen de bomen) waar de helling behoorlijk steil afloopt.

Brevettering :
• Open Water Diver (SSI of PADI),

Vragen?
Stuur dan een mail naar richard@lieven.nl t.a.v. John/dinsdagavondduik of stuur John een persoonlijke bericht in onze Whatsappgroep.

Verwijzing: Duikersgids (lees de info in de Duikersgids)

Noot!
Doordat er veel vissers aanwezig zijn is het verstandig om dit goed in de gaten te houden. Mogelijk kun je enkele vissers informeren over wat je van plan bent of afspraken maken.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.