Radioplas - Herman Lieven duikschool & duikwinkel in 's-Hertogenbosch

Radioplas

De Radioplas kenmerkt zich door veel begroeiing en een redelijke visstand. Het zicht in de Radioplas is matig met mei, oktober en december als de beste maanden. De plantengroei is in bepaalde perioden zo overdadig, dat je geregeld vast komt te zitten.

Verder stuift het sediment hier erg snel op. Vermijd daarom elk contact met de bodem! Dit alles maakt de Radioplas tot een duikstek waar je niet al te hoge verwachtingen van mag hebben. Weliswaar kun je hier, onder de juiste omstandigheden, mooie duiken maken.

Bijzonderheden

Ga links van het strandje te water en beperk je tot de bovenste waterlagen. De Radioplas is het mooist langs de oevers tot een diepte van ongeveer drie meter. Je ziet veel plantengroei, rietkragen, boomstronken en in het water hangende boomtakken. Maak gebruik van het prachtig invallend daglicht om de vele karpers en baarzen te spotten, die zich hier schuil houden.

Waarschuwingen

Snel opstuivend sediment dat onmiddelijk het zicht reduceert tot 0. Vermijd elk contact met de bodem. Soms overdadige plantengroei, waar je veelvuldig aan kunt blijven hangen.

Wil je duikmateriaal kopen? Bezoek Duikwereld.nl