Put van Wagenberg - Herman Lieven duikschool & duikwinkel in 's-Hertogenbosch

Put van Wagenberg

De Wagenbergse Put is leuk voor het maken van fun- en foto duiken. Het is een visrijke duikstek die ook erg geliefd is bij hengelaars. Kies een goede instapplaats en ga op onderzoek uit. De meeste vissen en objecten spot je langs de oevers.

In de diepere gedeelten ligt voornamelijk zand. In de Wagenbergse Put duik je tussen de 2 en de 8 meter. Blijf dicht aan de kant. Daar zit niet alleen het meeste leven, het zicht is hier ook bijzonder goed. Perfect voor onderwaterfotografie. Aan de noordoever ligt een grote hoeveelheid puin. Je ziet hier vissen en soms palingen. In de Wagenbergse Put vind je veel grote zwanenmossels, sommige zijn groter dan je hand.

Bijzonderheden

Je gaat te water via het zandstrandje of via een van de openingen in het riet aan weerszijden van het zandstrand (zie duikkaartje). Deze twee instapplaatsen zijn wat hoog. Er bestaan plannen om hier betonblokken in het water te leggen waardoor je eenvoudiger in en uit het water kan. Mogelijk liggen ze er al op het moment dat je hier gaat duiken.

Waarschuwingen

Let op, twee instapoen zijn erg hoog. Er wordt hier veel gevist, probeer met de aanwezige vissers te overleggen voor je gaat duiken.

Wil je duikmateriaal kopen? Bezoek Duikwereld.nl