Boschmolenplas - Herman Lieven duikschool & duikwinkel in 's-Hertogenbosch

Boschmolenplas

Boschmolenplas

Kaart wordt geladen...

Adres
Bosmolenweg 14
Heel
Limburg

6097 NG
Nederland


De Boschmolenplas is een zeer populaire duikstek met helder water, veel leven en een groot aantal objecten. Het is de favoriete duikstek voor liefhebbers van zowel klein als groot onderwater leven. Het schone water trekt bijzondere soorten aan zoals de hydra en het zakvormig mosdiertje. Ook de faciliteiten zijn goed. Behalve duikcentrum Scuba Adventures Europe, met alle gerenommeerde merken vind je hier een vulstation, kleedruimten, leslokalen, spoelkranen en een grote horecagelegenheid met buitenterras. Er is ook een werkplaats voor reparatie, onderhoud en fleskeuringen aanwezig. Onderwater vind je een groot aantal duikobjecten waaronder diverse wrakken, een containerpark en zes oefenplatforms op verschillende diepten. Duiklocatie Boschmolenplas wordt beheerd door eigenaren Mieke en Maurits van Gulick, die ook het vulstation (perslucht tot 300 bar), het verhuurcentrum en de aangrenzende horecagelegenheid exploiteren. Let op de openingstijden: www.duiklocatieboschmolenplas.nl.

Bijzonderheden
De Boschmolenplas heeft vier instapplaatsen, voorzien van looppaden, trappen of schansen, speciaal voor mindervaliden. Ga te water en geniet van het heldere, visrijke water dat van uitstekende kwaliteit is. Het water staat in verbinding met een drinkwaterbekken en wordt daarom voortdurend gemonitord. De Boschmolenplas is ook zeer geschikt voor free-diving. Een free-diving platform is aanwezig. Verder was het de eerste zoetwaterplas in Europa met een reefballproject. De reefballs, maar ook de diverse wrakken, bieden beschutting aan allerlei vissoorten. Een van de opvallendste wrakken in de Boschmolenplas is De Kantelaar. Deze duikattractie is 18 meter lang, 4,5 meter breed en 4 meter hoog. De Boschmolenplas ligt vlakbij het dorp Heel in de gemeente Maasgouw. Het is net als de andere Maasplassen een oud grindgat, waar tot 1990 grind werd gewonnen.

Waarschuwingen
Let op de openingstijden: www.duiklocatieboschmolenplas.nl. Toegang uitsluitend via de entree van duikcentrum Duiklocatie Boschmolenplas. Duikbrevet meenemen. Solo duiken, buddylijn, bbq, grillen, campers en huisdieren niet toegestaan. Zuurstof en AED aanwezig. Huisregels: www.duiklocatieboschmolenplas.nl.

link : https://www.duikersgids.nl/boschmolenplas

Aankomende Evenementen

  • Geen evenementen op deze locatie
  • Wil je duikmateriaal kopen? Bezoek Duikwereld.nl