Essche Stroom SUP-Tocht - Herman Lieven duikschool & duikwinkel in 's-Hertogenbosch

Essche Stroom SUP-Tocht

De Essche Stroom SUP-tocht is nieuw in 2017, we starten en eindigen in Halder op de Dommel. Daar aangekomen gaan we een klein stukje stroomafwaarts richting ’s-Hertogenbosch om vervolgens linksaf te slaan. Nu zitten we op de Essche Stroom een riviertje wat vroeger de Dieze werd genoemd en in 1965 is gekanaliseerd. Er zijn wel weer een aantal meanders aangelegd in het riviertje, dit zijn de scherpe bochten naar links en rechts waardoor je een konkelende rivier krijgt. De meander kabbelt door de snelheid van het water in de buitenbochten aan de rivieroever en legt meegevoerd materiaal neer in de binnenbocht. Bij de buitenbocht krijgt vegetatie de gelegenheid zich te vestigen. O.a. dat maakt dit riviertje zo leuk om met de SUP te verkennen. De bochten moeten voorzichtig genomen worden i.v.m. de diepte verschillen en de omgeving is puur Brabants, we peddelen letterlijk tussen de koeien door. Na een korte pauze op een “privé” strandje peddelen we weer stroomafwaarts terug naar de Dommel.

De uitleg die je krijgt tijdens een tocht omtrent het suppen en de techniek is minder uitgebreid dan in een workshop. Bij de tochten richten we ons meer op het maken van een leuke tocht en de omgeving. Heb je nog nooit op een SUP gestaan dan is ons advies om eerst een SUP workshop beginner of SUP kennismaking workshop te volgen.

Wil je deze Essche Stroom SUP-tocht boeken? Bij ons kun je deze tocht in overleg plannen op elk gewenst moment van de week (ochtend, avond, weekend etc). Wil je boeken of meer info neem dan snel contact op of kom langs in onze winkel.

Naam tocht Tijdsduur Prijs
Essche Stroom SUP-tocht 2 uur €29,00 p.p. (meerprijs bij 1 persoon €10,00)
Terug naar complete overzicht tochten
Wil je duikmateriaal kopen? Bezoek Duikwereld.nl