PADI Instructor

Wanneer je enthousiast bent over duiken, dan is er niets leukers dan dit enthousiasme overdragen op andere mensen. Als PADI Instructeur kun je over heel de wereld cursisten opleiding en opleidingen van introductieduik tot divemastercursus verzorgen. PADI is wereldwijd de grootste duikopleider en dit zorgt er voor dat je brevet wereldwijd het eenvoudigst geaccepteerd wordt.

Het feit dat je de opleiding in Nederland hebt gedaan, bij een gerenommeerde Course Director en een goed opleidingscentrum, garandeert kwaliteit voor jezelf en geeft je een voorsprong wanneer je ergens duikles wilt gaan geven. Om PADI Duikinstructeur te worden, dien je deel te nemen aan de Instructor Development Course (IDC). Deze cursus dien je vervolgens af te sluiten met een Instructor Exam (IE) welke wordt gedaan door PADI. Wanneer je nog geen Emergency First Response Instructor (EFRi) bent, dan is dit ook een verplicht onderdeel van de cursus.

Wil je na je IDC een compleet pakket aan kunnen bieden? Dan kun je er ook voor kiezen direct te worden opgeleid tot Master Scuba Diver Trainer (MSDT). Je leert dan ook lesgeven in de specialties Nitrox, Nacht, Zoeken en Bergen, Navigatie en Wrakduiken. Daarnaast is het verstandig je veelzijdigheid te vergroten, door de mogelijkheid te creëren DAN Opleidingen te verzorgen. Doe je ook de DAN Instructor opleiding, dan word je Instructeur in alle 9 DAN opleidingen. Wanneer je deze cursussen combineert kun je behoorlijk wat geld besparen.

De samenstelling van je cursus bepaal je zelf, door middel van het blokkenschema verder op deze pagina.

stock-photo-divers-checking-there-equipment-before-dive-1673942

Aanvullende informatie

 • Kosten voor deze opleiding vind je in het blokkenschema hier onder
 • Voor deelname aan deze cursus moet je in het bezit zijn van een PADI Divemaster brevet (of gelijkwaardig)
 • De minimumleeftijd voor deze cursus is 18 jaar
 • Je moet minimaal 100 gelogde duiken in je logboek kunnen overleggen.
 • Je moet in het bezit zijn van een geldig Emergency First Respone brevet (of gelijkwaardig), niet ouder dan 24 maanden
 • Je moet in het bezit zijn van een geldige medische verklaring, ondertekend door een arts (niet ouder dan 12 maanden op het moment van brevetteren)
 • Inclusief
  • Koffie/Thee tijdens theorielessen
  • Theorielessen en Examen
  • Zwembadlessen en Skill Examen
  • Nog geen lid van ons duikteam? Dan mag je tot het einde van het jaar gratis lid worden
  • Kleine groepen, we starten op elk gewenst moment en zelfs met 1 persoon!
 • Exclusief
  • Volledige duikset
  • PADI IDC boekenpakket
  • Eventuele aanvullende boekenpakketten als je meerdere cursussen combineert
  • Instructor Examination weekend (dit betaal je rechtstreeks aan PADI)
  • Brevetteringskosten (deze betaal je rechtstreeks aan PADI, dit is tevens je lidmaatschap)
  • Luchtvullingen
 • Cursuslocatie:

stock-photo-scuba-diving-instructor-demonstrates-a-skill-to-a-student-in-a-swimming-pool-8282602

Administratieve documenten

adobe-acrobat-icon Cursus voorbereiding algemeen
adobe-acrobat-icon Medische verklaring
adobe-acrobat-icon Verklaring van begrip
adobe-acrobat-icon Verklaring Risico en Aansprakelijkheid

Cursus samenstelling

Welke blokken je volgt, of wanneer je aan deze blokken deelneemt, bepaal je helemaal zelf. Mocht je al vrij snel je Assistent Instructor brevet willen halen bijvoorbeeld, maar de IDC pas later dit jaar willen doen, dan is dat geen probleem! Mocht je twijfelen welke combinatie voor jou het beste is, of wil je meer weten over 1 of meer cursussen? Aarzel niet en neem contact met ons op, we staan je graag te woord. Dit gaat vaak het eenvoudigst door ons te bellen op 073-6131763. Bel je buiten openingstijden? Vul dan het formulier rechts in en wij bellen je terug!

Om als Instructeur goed voor de dag te komen, moet je over veel meer kennis beschikken dan je cursisten. Het houdt dus niet op bij alleen je IDC. Om je optimaal voor te bereiden op je instructeurschap, bieden we daarom een aantal workshops aan bij je opleiding. Het aantal workshops dat we je gratis aanbieden, is afhankelijk van het aantal opleidingen dat je combineert. Wanneer je kiest voor de opleiding uit 2 blokken (AI+IDC) krijg je de workshops onder “2 blokken” gratis van ons aangeboden. Kies je voor de complete PADI+DAN Opleiding (totaal 5 blokken), dan krijg je dus ook 5 workshops GRATIS!

Gratis workshops

 

Zitten er verder nog kosten aan?

PADI rekent ook kosten, voor deelname aan het Instructeursexamen en voor het lidmaatschap om les te mogen geven. Deze kosten zitten niet standaard in de IDC verwerkt omdat deze voor iedereen anders zijn. Voor de volledigheid is hieronder een opsomming gemaakt van mogelijke extra kosten bij de opleidingen. Wil je weten welke kosten voor jou van toepassing zijn? Neem dan gewoon even contact met ons op, dan kunnen we je hierin adviseren:

PADI Fees (betaal je niet aan ons, maar rechtstreeks aan PADI, prijzen zijn ex. BTW) Kosten Voor wie
IDC aanvraag € 151,- Iedereen die IDC doet
Instructor Examination € 525,- Iedereen die IDC doet
EFR Instructor aanvraag € 94,- Iedereen die EFRi doet
Master Scuba Diver Trainer aanvraag € 65,- Alleen bij MSDT
Specialty aanvraag (p/st.) € 35,- Alleen bij MSDT
Lespakketten (inclusief BTW)
60113 Pack IDC Candidate € 445,- Iedereen die IDC of AI doet
60218 Pack EFR Instructor € 195,- Alleen bij EFRi opleiding

Wij doen ons uiterste best de correcte prijzen weer te geven maar prijzen buiten onze invloedssfeer kunnen wijzigen zonder vooraankondiging. Aan de prijzen en producten kunnen geen rechten ontleent worden. Voor exacte prijzen kun je contact opnemen met Herman Lieven Duiksport.

Wil je duikmateriaal kopen? Bezoek Duikwereld.nl